REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Abp9vLwmkuw-1zJ-phpV/63e84f804ee75ac2357b39f683870d.jpeg)
Indická šošovicová kari polievka
Uvarená červená šošovica spolu s hokaidó tekvicou, dochutená kari, kokosovým mliekom a citrónom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 hokaidó tekvica
- 1 Cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1 pl kari
- 1 kokosové mlieko
- 1 šialka červená šošovica
- soľ
- olivový olej
- chili paprička
- voda ( vývar )
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu a cesnak, chvíľku opečieme. Pridáme na kocky nakrajanú a očistenú ( kôrku nechávam ) hokaidó tekvicu. Restujeme, osolíme pridáme chilli, kari korenie a zalejeme vodou. Nakoniec pridáme prepláchnutú červenú šošovicu.
2. Krok
Necháme variť do mäkka. Keď je už hokaidó tekvica a šošovica uvarená rozmixujeme suroviny ponorným mixérom. Pridáme kokosové mlieko. Ak treba ešte dosolíme.
3. Krok
Podávame s citrónom. Pred konzumáciou si dochutíme citrónom.
4. Krok
Chuť je jemná vďaka kokosovému mlieku výrazná po chilli a kari.
5. Krok
Nech ľahodná polievka chutí.