Indická šošovicová kari polievka
Uvarená červená šošovica spolu s hokaidó tekvicou, dochutená kari, kokosovým mliekom a citrónom
- 30Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 1 hokaidó tekvica
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 pl kari
- 1 kokosové mlieko
- 1 šialka červenej šošovice
- soľ
- olivový olej
- chilli
- voda ( vývar )
Postup
Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu a cesnak, chvíľku opečieme. Pridáme na kocky nakrajanú a očistenú ( kôrku nechávam ) hokaidó tekvicu. Restujeme, osolíme pridáme chilli, kari korenie a zalejeme vodou. Nakoniec pridáme prepláchnutú červenú šošovicu.
Necháme variť do mäkka. Keď je už hokaidó tekvica a šošovica uvarená rozmixujeme suroviny ponorným mixérom. Pridáme kokosové mlieko. Ak treba ešte dosolíme.
Podávame s citrónom a pred konzumáciou si dochutíme citrónom.
Chuť je jemná vďaka kokosovému mlieku výrazná po chilli a kari.
Nech ľahodná polievka chutí.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Indická šošovicová kari polievka
Uvarená červená šošovica spolu s hokaidó tekvicou, dochutená kari, kokosovým mliekom a citrónom
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Abp9vLwmkuw-1zJ-phpV/2fd4ae8e5fbd819489f3872b36fd4d.jpeg)
Na rozpálený olej dáme nakrájanú cibuľu a cesnak, chvíľku opečieme. Pridáme na kocky nakrajanú a očistenú ( kôrku nechávam ) hokaidó tekvicu. Restujeme, osolíme pridáme chilli, kari korenie a zalejeme vodou. Nakoniec pridáme prepláchnutú červenú šošovicu.
Necháme variť do mäkka. Keď je už hokaidó tekvica a šošovica uvarená rozmixujeme suroviny ponorným mixérom. Pridáme kokosové mlieko. Ak treba ešte dosolíme.
Podávame s citrónom a pred konzumáciou si dochutíme citrónom.
Chuť je jemná vďaka kokosovému mlieku výrazná po chilli a kari.
Nech ľahodná polievka chutí.