REKLAMA
   
Zdroj: Zoe Angelica's Images from Canva
Indická šošovica Dhal
Červená šošovica dhal je klasické indické jedlo, ktoré je nielen výživné, ale aj chutné.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 hrnček červená šošovica
 - 3 hrnček voda
 - 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
 - 1 pl kurkuma
 - 1 kl chili prášok
 - 2 pl olej
 - 1 ks Cibuľa
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 1 polievková lyžica nastrúhaný čerstvý zázvor
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  V hrnci zmiešajte šošovicu, vodu, korenie, kurkumu a chili prášok. Nechajte variť na stredne silnom ohni, až kým šošovica nie je mäkká a rozpadá sa, približne 15 minút. Potom odstavte z ohňa.
2. Krok 
  Medzitým, v panvici, zahrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte, až kým cibuľa nie je zlatohnedá, približne 10 minút. Potom pridajte cesnak a zázvor, a smažte ďalšie 2 minúty.
3. Krok 
  Pridajte cibuľovú zmes do hrnca so šošovicou a dobre premiešajte. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trocha vody.
4. Krok 
  Servírujte teplé, posypte koriandrom a podávajte s chlebom alebo ryžou.