REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Hustý domáci marhuľový džem

Výborný marhuľový džem recept.

REKLAMA
ZAVÁRANIE: Sprievodca plný tipov a rád pre dokonalý výsledok

Recept nájdeš v tomto článku

ZAVÁRANIE: Sprievodca plný tipov a rád pre dokonalý výsledok

Ingrediencie

porcií
10
  • 3500 g marhule Pridané do
  • 2100 g cukor kryštál Pridané do
  • kyselina citrónová Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Marhule umyjeme, odkôstkujeme a zbavíme hnedých častí. Časť nakrájaných a očistených marhúľ vložíme do hrnca a zasypeme cukrom, opäť navrstvíme marhule a cukor. Necháme do druhého dňa na chladnom mieste.

2. Krok

Na druhý deň, nám marhule krásne pustili šťavu, troška ich popučíme ako zemiaky a za stáleho miešania varíme. Keď nám začne džem hustnúť, pridáme kyselinu citrónovú.

3. Krok

Horúci naplníme do fliaš a chvíľočku sterilizujeme. Najviac 5 minút.

Komentáre (1)

Ingrida 5. 9. 2022

Som veľká fanúšička takýchto jedál.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4242 receptov

Mäsité jedlá

2036 receptov

Raňajky

1199 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3912 receptov

Dezert

3224 receptov