Zdroj: Pixabay
Hustý domáci marhuľový džem
Výborný marhuľový džem recept.
- 240Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
- 3500 g marhule
- 2100 g cukor kryštál
- kyselina citrónová
Postup
Marhule umyjeme, odkôstkujeme a zbavíme hnedých častí. Časť nakrájaných a očistených marhúľ vložíme do hrnca a zasypeme cukrom, opäť navrstvíme marhule a cukor. Necháme do druhého dňa na chladnom mieste.
Na druhý deň, nám marhule krásne pustili šťavu, troška ich popučíme ako zemiaky a za stáleho miešania varíme. Keď nám začne džem hustnúť, pridáme kyselinu citrónovú.
Horúci naplníme do fliaš a chvíľočku sterilizujeme. Najviac 5 minút.
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Hustý domáci marhuľový džem
Výborný marhuľový džem recept.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/O8nC5CeGv6COkw8SRtsI/d5096291f3beba62437a9c02d39d2b.jpeg)
Marhule umyjeme, odkôstkujeme a zbavíme hnedých častí. Časť nakrájaných a očistených marhúľ vložíme do hrnca a zasypeme cukrom, opäť navrstvíme marhule a cukor. Necháme do druhého dňa na chladnom mieste.
Na druhý deň, nám marhule krásne pustili šťavu, troška ich popučíme ako zemiaky a za stáleho miešania varíme. Keď nám začne džem hustnúť, pridáme kyselinu citrónovú.
Horúci naplníme do fliaš a chvíľočku sterilizujeme. Najviac 5 minút.