REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/O8nC5CeGv6COkw8SRtsI/d5096291f3beba62437a9c02d39d2b.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Hustý domáci marhuľový džem
Výborný marhuľový džem recept.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 3500 g marhule
- 2100 g cukor kryštál
- kyselina citrónová
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Marhule umyjeme, odkôstkujeme a zbavíme hnedých častí. Časť nakrájaných a očistených marhúľ vložíme do hrnca a zasypeme cukrom, opäť navrstvíme marhule a cukor. Necháme do druhého dňa na chladnom mieste.
2. Krok
Na druhý deň, nám marhule krásne pustili šťavu, troška ich popučíme ako zemiaky a za stáleho miešania varíme. Keď nám začne džem hustnúť, pridáme kyselinu citrónovú.
3. Krok
Horúci naplníme do fliaš a chvíľočku sterilizujeme. Najviac 5 minút.