Zdroj: FB- Chlap v kuchyni - Zack-Zack

Hubový paprikáš recept

REKLAMA

Hlivový paprikáš s haluškami

  • 40Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Suroviny

  • 1 kg hlivy Pridané do
  • 2 cibule Pridané do
  • 2 papriky Pridané do
  • 4 paradajky Pridané do
  • 4 lyžice oleja Pridané do
  • 1 lyžička mletej červenej papriky Pridané do
  • mletá rasca Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 lyžice kyslej smotany Pridané do

Na halušky

  • 400 g polohrubej múky Pridané do
  • 2 vajec Pridané do
  • 1 lyžička soli Pridané do
  • 1 dcl vody Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hlivu si očistíme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Do väčšej panvice alebo do hrnca si dáme trochu oleja a nakrájanú cibuľu. Orestujeme nakrájanú hlivu. Počkáme kým pustí vodu a potom restujeme kým sa voda neodparí. Pridáme nakrájanú papriku a paradajky na menšie kúsky. Spolu podusíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a rascu. Podľa potreby dolejeme vodou.

3. Krok

Pridáme kyslú smotanu premiešame a dochutíme podľa vlastného uváženia.

4. Krok

Medzitým dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca, dobre ju osolíme. V miske zmiešame múku s vajíčkami, soľou a trochou vody. Vymiešame husté cesto. Halušky vhadzujeme haluškovačom do vriacej vody. Počkáme kým vyplávajú na povrch a povaríme ešte 3 - 4 minúty. Potom scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s trochou oleja aby sa nelepili.

5. Krok

Hotový hlivový paprikáš podávame s haluškami, lyžicou kyslej smotany a s nasekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubový perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Zeleninové curry s plackami

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Podobné recepty

Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubový perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Zeleninové curry s plackami

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image Adri1017

Hubový paprikáš recept

Hlivový paprikáš s haluškami

40
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Hlivu si očistíme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Do väčšej panvice alebo do hrnca si dáme trochu oleja a nakrájanú cibuľu. Orestujeme nakrájanú hlivu. Počkáme kým pustí vodu a potom restujeme kým sa voda neodparí. Pridáme nakrájanú papriku a paradajky na menšie kúsky. Spolu podusíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a rascu. Podľa potreby dolejeme vodou.

3. Krok

Pridáme kyslú smotanu premiešame a dochutíme podľa vlastného uváženia.

4. Krok

Medzitým dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca, dobre ju osolíme. V miske zmiešame múku s vajíčkami, soľou a trochou vody. Vymiešame husté cesto. Halušky vhadzujeme haluškovačom do vriacej vody. Počkáme kým vyplávajú na povrch a povaríme ešte 3 - 4 minúty. Potom scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s trochou oleja aby sa nelepili.

5. Krok

Hotový hlivový paprikáš podávame s haluškami, lyžicou kyslej smotany a s nasekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť !

Ingrediencie
Suroviny
1 kg
hlivy
2
cibule
2
papriky
4
paradajky
4 lyžice
oleja
1 lyžička
mletej červenej papriky
mletá rasca
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice
kyslej smotany
Na halušky
400 g
polohrubej múky
2
vajec
1 lyžička
soli
1 dcl
vody