REKLAMA

Zdroj: FB- Chlap v kuchyni - Zack-Zack

Hubový paprikáš recept

Hlivový paprikáš s haluškami

REKLAMA
Rýchla večera pre dvoch, na ktorú len tak ľahko nezabudne! Doprajte si chutné jedlo

Recept nájdeš v tomto článku

Rýchla večera pre dvoch, na ktorú len tak ľahko nezabudne! Doprajte si chutné jedlo

Ingrediencie

porcií
5

Suroviny

  • 1 kg hlivy Pridané do
  • 2 mletá paprika - sladká Pridané do
  • 4 paradajka Pridané do
  • 4 Lyžice oleja Pridané do
  • 1 lyžička mletej červenej papriky Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 Lyžice kyslej smotany Pridané do

Na halušky

  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 1 lyžička soľ Pridané do
  • 1 dcl voda Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Hlivu si očistíme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Do väčšej panvice alebo do hrnca si dáme trochu oleja a nakrájanú cibuľu. Orestujeme nakrájanú hlivu. Počkáme kým pustí vodu a potom restujeme kým sa voda neodparí. Pridáme nakrájanú papriku a paradajky na menšie kúsky. Spolu podusíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a rascu. Podľa potreby dolejeme vodou.

3. Krok

Pridáme kyslú smotanu premiešame a dochutíme podľa vlastného uváženia.

4. Krok

Medzitým dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca, dobre ju osolíme. V miske zmiešame múku s vajíčkami, soľou a trochou vody. Vymiešame husté cesto. Halušky vhadzujeme haluškovačom do vriacej vody. Počkáme kým vyplávajú na povrch a povaríme ešte 3 - 4 minúty. Potom scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s trochou oleja aby sa nelepili.

5. Krok

Hotový hlivový paprikáš podávame s haluškami, lyžicou kyslej smotany a s nasekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť !

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov