REKLAMA

Hrnčekový perník

Najchutnejší, najjemnejší perník na svete.

REKLAMA
Váženie bez váhy: Skvelá pomôcka, ako vážiť suroviny lyžičkou, lyžicou a hrnčekom

Recept nájdeš v tomto článku

Váženie bez váhy: Skvelá pomôcka, ako vážiť suroviny lyžičkou, lyžicou a hrnčekom

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 2 hrnčeky polohrubá múka Pridané do
  • 1 hrnček kryštálový cukor Pridané do
  • 1 hrnček mlieko Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 1 kus kypriaci prášok Pridané do
  • 1 čajová lyžička prášok do perníka Pridané do
  • 1 polievková lyžica kakao Pridané do
  • 100 ml slnečnicový olej Pridané do

Plnka

  • 200 g ríbezľový džem Pridané do

Poleva

  • 200 g čokoláda na varenie Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 polievková lyžica mlieko Pridané do
  • 1 čajová lyžička slnečnicový olej Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

POSTUP: Všetky suroviny spolu zmiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme cca 25 minút na 180 stupňov.

2. Krok

Ešte teplý koláč potrieme ríbezľovým džemom.

3. Krok

Do hrnca vložíme maslo, ktoré rozpustíme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, mlieko a olej.

4. Krok

Keď sa čokoláda rozpustí, nalejeme ju na koláč a rozotrieme do všetkých strán.

5. Krok

SERVÍROVANIE: Perník podávame ku kávičke ako dezert.

6. Krok

"Spomaľ a vychutnaj si tento sladký moment."

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4239 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov

Príloha

1370 receptov