REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0kciroEUyIdgl3-MGV6s/d0fe6a60ce22f1eedd1eb58a7c919c.jpeg)
Hrnčekový koláč so salkom
Bombastický hrnčekový koláč so salkom a kyslou smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
Cesto
- 2 hrnčeky múka
- 1 hrnček mlieko
- 1⁄2 hrnčeka g práškový cukor
- 3 ks vajce
- 1⁄2 hrnček olej
- 2 pl kakao
Salko plnka
- 2 ks kyslá smotana
- 1 ks šľahačka
- 1 ks salko
- 1 ks želatína
Ostatné
- dlhé piškóty
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov.
2. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
3. Krok
V druhej miske vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom, olejom, kakaom, práškom do pečiva, múkou a mliekom.
4. Krok
Nakoniec zľahka do cesta zapracujeme vyšľahaný sneh.
5. Krok
Cesto dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech do vyhriatej rúry na 180°C zhruba na 25 minút.
6. Krok
Salko plnka V jednej miske vyšľaháme kyslú smotanu so salkom.
7. Krok
V druhej miske vyšľaháme šľahačku, ktorú postupne pridávame k vyšľahanej zmesi.
8. Krok
Želatínu necháme nabotnať a primiešame ju do plnky.
9. Krok
Na cesto položíme prepolené piškóty a polejeme ho salko plnkou.