![Hrnčekový koláč s pudingom a kyslou smotanou Hrnčekový koláč s pudingom a kyslou smotanou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ZgFDGzcXbZy7sp19RsQP2geH_9I=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UOUJFCMFJ8fU4V1wknPI/30c4c9bd34e84a23a5c463b923469e.jpeg)
Zdroj: Andrii Zastrozhnov from Canva
Hrnčekový koláč s pudingom a kyslou smotanou
Recept na chutný hrnčekový koláč s pudingom a kyslou smotanou.
Ingrediencie
Cesto:
- 300 g kryštálový cukor
- 300 g polohrubá múka
- 1 balenie prášok do pečiva
- 100 ml slnečnicový olej
- 6 ks vajce
- 100 ml voda
- 20 g kakao
Smotanová plnka:
- 450 ml kyslá smotana
- 50 g kryštálový cukor
- 3 lyžičky škorice
Puding:
- 1 l mlieko
- 2 balenia vanilkový puding
- 7 lyžíc kryštálový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme k ním múku zmiešanú s práškom do pečiva, prilejeme olej, vodu a spolu zmiešame.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a metličkou zamiešame do žĺtkovej zmesi.
Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme kakao.
Cestá vylejeme na vyšší plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Môžeme buď ako prvé naliať biele cesto a naň položiť kopčeky hnedého cesta alebo ich nalejte striedavo.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, ktorý ešte horúci rovnomerne nalejeme na cesto.
Takto pripravený koláč pečieme na 180°C cca 30 - 35 minút.
Kyslú smotanu si zmiešame s cukrom a navrstvíme na upečený a vychladnutý koláč. Posypeme ho škoricou, práškovým cukrom a necháme odpočívať minimálne 4 hodiny v chladničke.