REKLAMA

Hovädzie po burgundsky

Úžasne chutné dusené hovädzie mäso.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
4
  • 200 g slanina Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 kg hovädzie mäso Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 12 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 pl múka Pridané do
  • 400 ml červené víno Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 1 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 12 kl tymián Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 500 g šalotky Pridané do
  • 500 g huba Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

V hrnci si opražíme na kocky nakrájanú slaninu. Slaninu povyberáme pridáme olivový olej a do rozpáleného tuku postupne pridávame hovädzie mäso nakrájané na kocky. Mäso by sme mali dobre poopekať. Opečené mäso vyberieme k slanine.

2. Krok

Na výpek potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu nakrájanú na kocky. Keď sa zelenina zatiahla pridáme sem mäso a slaninu.

3. Krok

Pridáme bobkový list, tymian, osolíme a okoreníme. Poprášime troškou múku a opražíme. Vložíme bobkový list a pretlak.

4. Krok

Podlejeme vínom a vývarom. Mäso dáme v hrnci piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na dve a pol hodiny. Občas musíme premiešať.

5. Krok

Po tomto čase bude mäso krásne jemné. Hrniec vyberieme pridáme očistené šampiňóny a šalotky. Dochutíme prelisovaným cesnakom a necháme ešte aspoň 15 minút povariť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov