Hokkaido tekvicová polievka

REKLAMA
  • 40Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • hokkaido
  • pc mrkva
  • pc šalotky
  • soľ a korenie
  • bazalka
  • olivový olej
  • strúčiky cesnak
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na olivovom oleji si opražíme dve menšie šalotky a cesnak. Pridáme nakrájanú hokkaido tekvicu. Hokkaido nešupíme, ale použijeme ho aj s kožou. Odstránime len stopku a jadierka. Časť jadierok si odložíme na bok. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska a pridáme k tekvici.

2. Krok

Zeleninu zalejeme horúcou vodou (alebo vývarom) a dusíme do zmäknutia. Ochutíme soľou, korením a čerstvou bazalkou. Polievku zmixujeme ponorným mixérom a môžeme podávať.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

ukladám, recept ako od maminky :D ďakujem, isto vyskúšam