Ingrediencie

počet porcií 5
  • hokkaido
  • ks mrkva
  • ks šalotky
  • soľ a korenie
  • bazalka
  • olivový olej
  • strúčiky cesnak
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na olivovom oleji si opražíme dve menšie šalotky a cesnak. Pridáme nakrájanú hokkaido tekvicu. Hokkaido nešupíme, ale použijeme ho aj s kožou. Odstránime len stopku a jadierka. Časť jadierok si odložíme na bok. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska a pridáme k tekvici.

2. Krok

Zeleninu zalejeme horúcou vodou (alebo vývarom) a dusíme do zmäknutia. Ochutíme soľou, korením a čerstvou bazalkou. Polievku zmixujeme ponorným mixérom a môžeme podávať.

REKLAMA

Hodnotenia (1)

4.0
14 days ago

ukladám, recept ako od maminky :D ďakujem, isto vyskúšam

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie