Ingrediencie

počet porcií 6
  • Infinity stredná tekvica hokkaido
  • Infinity ryže
  • Infinity menšia cibuľa
  • Infinity pl olivový olej
  • Infinity čl soľ
  • Infinity čl mleté čierne korenie
  • Infinity čl tymián
  • Infinity čl sušený cesnak
  • Infinity pl masla
  • parmezán

Postup

Tekvicu umyjeme, lyžicou vyberieme jadierka, nakrájame na menšie kúsky a nastrúhame na jemno. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme prepláchnutú ryžu, pridáme soľ, korenie, tymian a chvíľku opekáme. Po chvíli zalejeme vriacou vodou kúsok nad ryžu a počas varenia priebežne dolievame. Ryžu varíme do polomäkka. 10 minút pred koncom pridáme nastrúhanú tekvicu a cesnak a varíme do mäkka. Odstavíme z ohňa, pridáme lyžicu masla, 2 lyžice strúhaného parmezánu, premiešame a necháme chvíľu zakryté postáť. Pri servírovaní posypeme vrch rizota parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Hokkaido krémové rizoto - krok prípravy 1

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
16 days ago

Vyskúšané .... a super

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie