REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TUakPlXUgrvF1PbyyiId/6888b70d4434439975d73759888b914f.jpeg)
Hokkaido krémové rizoto
30 min
4
30 min
4
Ingrediencie
porcií
6
- 1 stredná hokkaido
- 300 g ryže
- 1 menšia cibuľa
- 1 pl olivový olej
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1 čl tymián
- 1 čl cesnakový prášok
- 1 pl kvalitného masla
- parmezán

REKLAMA
Postup
Tekvicu umyjeme, lyžicou vyberieme jadierka, nakrájame na menšie kúsky a nastrúhame na jemno. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme prepláchnutú ryžu, pridáme soľ, korenie, tymian a chvíľku opekáme. Po chvíli zalejeme vriacou vodou kúsok nad ryžu a počas varenia priebežne dolievame. Ryžu varíme do polomäkka. 10 minút pred koncom pridáme nastrúhanú tekvicu a cesnak a varíme do mäkka. Odstavíme z ohňa, pridáme lyžicu masla, 2 lyžice strúhaného parmezánu, premiešame a necháme chvíľu zakryté postáť. Pri servírovaní posypeme vrch rizota parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TUakPlXUgrvF1PbyyiId/d710ea26528e9d863f3ac6c935c14720.jpeg)
Komentáre (2)
Vyskúšané .... a super
Vyzerá to veľmi chutne a jednoducho