Hokkaido krémové rizoto

Hokkaido krémové rizoto

30 min
4
REKLAMA
30 min
4
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 stredná tekvica hokkaido Pridané do
  • 300 g ryže Pridané do
  • 1 menšia cibuľa Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička tymián Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušený cesnak Pridané do
  • 1 pl kvalitného masla Pridané do
  • parmezán Pridané do
REKLAMA

Postup

Tekvicu umyjeme, lyžicou vyberieme jadierka, nakrájame na menšie kúsky a nastrúhame na jemno. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme prepláchnutú ryžu, pridáme soľ, korenie, tymian a chvíľku opekáme. Po chvíli zalejeme vriacou vodou kúsok nad ryžu a počas varenia priebežne dolievame. Ryžu varíme do polomäkka. 10 minút pred koncom pridáme nastrúhanú tekvicu a cesnak a varíme do mäkka. Odstavíme z ohňa, pridáme lyžicu masla, 2 lyžice strúhaného parmezánu, premiešame a necháme chvíľu zakryté postáť. Pri servírovaní posypeme vrch rizota parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Hokkaido krémové rizoto - krok prípravy 1

Komentáre (2)

doma_u_katky
Odznak prémiového používateľa
23. 8. 2021

Vyzerá to veľmi chutne a jednoducho

Bibiana 28. 5. 2021

Vyskúšané .... a super

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1335 receptov

Lacné jedlá

710 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

487 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

983 receptov

Pre diabetikov

602 receptov