REKLAMA

Zdroj: FB: JEDNODUCHÉ VARENIE

Halušky s bryndzou

Recept na tradičné slovenské jedlo, ktorým sú halušky s bryndzou a slaninou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g stredne veľké zemiaky Pridané do
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 200 g bryndza Pridané do
  • 90 g údená slanina Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Zemiaky očistíme a postrúhame na jemno. Následne ich osolíme.

2. Krok

V miske zmiešame múku so zemiakmi a vypracujeme cesto, ktoré sa oddeľuje od misky.

3. Krok

Do vysokého hrnca dáme zovrieť osolenú vodu a halušky pomocou haluškára hádžeme do vody.

4. Krok

Chvíľu varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch a scedíme ich.

5. Krok

Po scedení halušky zmiešame s bryndzou.

6. Krok

Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici opražíme.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4260 receptov

Mäsité jedlá

2044 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1210 receptov

Mascarpone

300 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3260 receptov

Nátierky

270 receptov