![Guláš s haluškami Guláš s haluškami](https://eu.tastescdn.net/thumbor/bU1MWaR4Njbk3gPDPBGwpF44yw4=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tspPp5LJGuG04_ScX0hj/c1f3522caf3c1abc9294eb55ccf2e5.jpeg)
Guláš s haluškami
Guláš veľmi dobrej chuti ,halušky spravia gulášu zvláštnu a výbornú chuť . Chutí výborne varený v kotlíku v záhrade, ale aj na sporáku v kuchyni 😉
Ingrediencie
Guláš
- 1 ks žltá cibuľa
- 1030 g hovädzie mäso nožina
- 120 g údená slanina
- 30 g sušené hríby
- 3 l voda
- 1 ks rajčina
- 1 ks paprika biela
- 600 g zemiaky ošúpanè
- 5 ks cesnak
- 1 pl plnotučná horčica
- 2 pl kečup
- gulášová korenie
- soľ
- mletá údená paprika
- drvená rasca
- tymian sušený
- majoránka
- mletá kajanská paprika
Halušky
- 150 g polohrubá múka
- 7 g sóda bikarbóna
- 80 ml mlieko
- štipka soli
- 30 g maslo rozpustené
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Nakrájanú nadrobno slaninku dáme do hrnca a osmahneme,,po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu osmažíme.
Mäsko si nakrájame na kocky a pridáme k cibuli a slanine.Spolu dusíme a podľa potreby podlievame vodou.
Rajčinu a papriku nakrájame na minikocky,spolu s koreninami a soľou pridáme k mäsku a dusíme zakryté.
Hríby si umyjeme a necháme namočené vo vode .Ak máme mäso na polovicu mäkké pridáme vodu s hríbami k nemu a dusíme do zmäknutia.
Zemiaky očistené a nakrájané na kocky rozdelíme, pretože časť z nich dáme k mäsu a časť si rozmixujeme spolu s cesnakom. Rozmixovanými zemiakmi zahustíme guľáš,,no ale kto chce môže použiť múku.
Varíme spolu tak aby nám zmäkli zemiaky, dochutíme, pridáme kečup,horčicu. A počas dovarenia si urobíme halušky.
Do misky z rozpusteným maslom pridáme múku, sódu bikarbonu,mlieko. Všetko dobre premiešame a za pomoci lyžičiek tvoríme halušky. Uvaríme vo vode, precedíme,vodu do gulášu a halušky zvlášť do misky. Tie si pridáme až do taniera kto koľko rád má.
Môžeme dať guláš do taniera,pridáme pár halušiek a dozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť.