Grilované krevety
Krevety, pripravované na vonkajšom grile, ktorej chuť si určite zamiluješ, ak si milovník morských plodov.
- 30Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- krevety
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- šťava z polovice citróna
- kúsok zázvoru
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Základ je, ak kupujeme neolúpané, krevety očistiť (odrezať nohy, hlavy, pancier vylúpnuť a !vybrať črevá! - to spravíme jednoducho vidličkou, je to ale práca, ktorá vyžaduje trpezlivosť).
Keď ich máme pekne očistené, môžeme začať s prípravou marinády, ktorá pozostáva z nasledovného: kúsok olivového oleja, soľ, korenie, čili, 2 strúčiky cesnaku, kúsok zázvoru, polovica vyžmýkaného citróna). Marinujeme cez noc.
Potom ich pripravíme na grile alebo panvici. Krevetkám stačí veľmi málo, približne 3-4 minútky, nechceme ich mať prepečené, lebo vtedy chutia gumovo 🙂.
My sme grilovali s klasickými zemiačikmi.
Dobrú chuť!
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Grilované krevety
Krevety, pripravované na vonkajšom grile, ktorej chuť si určite zamiluješ, ak si milovník morských plodov.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YuUFs4tfD9ytxnEmAXbf/3ee39eeadbd95bec941bc0d64d6ebd.jpeg)
Základ je, ak kupujeme neolúpané, krevety očistiť (odrezať nohy, hlavy, pancier vylúpnuť a !vybrať črevá! - to spravíme jednoducho vidličkou, je to ale práca, ktorá vyžaduje trpezlivosť).
Keď ich máme pekne očistené, môžeme začať s prípravou marinády, ktorá pozostáva z nasledovného: kúsok olivového oleja, soľ, korenie, čili, 2 strúčiky cesnaku, kúsok zázvoru, polovica vyžmýkaného citróna). Marinujeme cez noc.
Potom ich pripravíme na grile alebo panvici. Krevetkám stačí veľmi málo, približne 3-4 minútky, nechceme ich mať prepečené, lebo vtedy chutia gumovo 🙂.
My sme grilovali s klasickými zemiačikmi.
Dobrú chuť!