Gnocchi so sušenými paradajkami

REKLAMA

Skvelá kyslastá chuť je naozaj veľmi zaujímavá!

  • 35Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 750 g zemiakov Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 150 g hladkej múky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 50 g sušených paradajok v oleji Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 pl krémového syru (Philadelphia/Mascarpone/Lučina) Pridané do
  • šťavu z citróna Pridané do
  • 10 lístkov čerstvej bazalky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky si dáme upiecť do rúry v šupke na 200 stupňov na 1 hodinu

2. Krok

Počkáme kým trochu vychladnú, pozdĺžne ich rozpolíme a vydlabeme z nich lyžicou vnútro

3. Krok

Zemiaky prepasírujeme alebo na jemno nastrúhame do veľkej misy

4. Krok

Postavíme si variť vodu do veľkého hrnca, v ktorom budeme variť gnocchi

5. Krok

Do zemiakov rukou zapracujeme 1 žĺtok a štipku soli

6. Krok

Postupne pridávame múku a stále miesime kým nevznikne vláčne cesto

7. Krok

Na pomúčenej doske si vyvaľkáme vždy kúsok cesta do tenkého valčeka z ktorého odkrajujeme nožíkov 2 cm dlhé kúsky (gnocchi)

8. Krok

Každý kúsok pritlačíme jemne vidličku, aby sa spravili drážky

9. Krok

Vriacu vodu osolíme – po správnosti 10 gramov soli na 1 liter vody

10. Krok

Gnocchi varíme po malých dávkach, podľa toho v ako veľkom hrnci ich varíme. Sú hotové keď vyplávajú na vrch

11. Krok

Na panvicu si dáme zatiaľ opražiť nadrobno nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájané sušené paradajky aj s olejom

12. Krok

Ochutíme mletým čiernym korením a podlejeme trochou vody z hrnca, kde sa nám varia gnocchi

13. Krok

Odstavíme, pridáme 2 kopcovité lyžice krémového syra a uvarené gnocchi

14. Krok

Opäť zapneme na malý plameň a všetko spolu ešte na krátko povaríme a dobre premiešame

15. Krok

Na úplný záver primiešame ešte šťavu z polovice citróna a umytú čerstvú bazalku

16. Krok

Podávame v hlbokom tanieri, dozdobíme ešte čerstvými lístkami bazalky

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Ďakujem za receptík :)

Podobné recepty

Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle špagety s cuketou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle špagety s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestoviny s pestom a parmezánom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s pestom a parmezánom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sladké škoricové gnocchi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sladké škoricové gnocchi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety so syrovou omáčkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle špagety s cuketou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle špagety s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestoviny s pestom a parmezánom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s pestom a parmezánom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sladké škoricové gnocchi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sladké škoricové gnocchi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety so syrovou omáčkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image David719

Gnocchi so sušenými paradajkami

Skvelá kyslastá chuť je naozaj veľmi zaujímavá!

35
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky si dáme upiecť do rúry v šupke na 200 stupňov na 1 hodinu

2. Krok

Počkáme kým trochu vychladnú, pozdĺžne ich rozpolíme a vydlabeme z nich lyžicou vnútro

3. Krok

Zemiaky prepasírujeme alebo na jemno nastrúhame do veľkej misy

4. Krok

Postavíme si variť vodu do veľkého hrnca, v ktorom budeme variť gnocchi

5. Krok

Do zemiakov rukou zapracujeme 1 žĺtok a štipku soli

6. Krok

Postupne pridávame múku a stále miesime kým nevznikne vláčne cesto

7. Krok

Na pomúčenej doske si vyvaľkáme vždy kúsok cesta do tenkého valčeka z ktorého odkrajujeme nožíkov 2 cm dlhé kúsky (gnocchi)

8. Krok

Každý kúsok pritlačíme jemne vidličku, aby sa spravili drážky

9. Krok

Vriacu vodu osolíme – po správnosti 10 gramov soli na 1 liter vody

10. Krok

Gnocchi varíme po malých dávkach, podľa toho v ako veľkom hrnci ich varíme. Sú hotové keď vyplávajú na vrch

11. Krok

Na panvicu si dáme zatiaľ opražiť nadrobno nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájané sušené paradajky aj s olejom

12. Krok

Ochutíme mletým čiernym korením a podlejeme trochou vody z hrnca, kde sa nám varia gnocchi

13. Krok

Odstavíme, pridáme 2 kopcovité lyžice krémového syra a uvarené gnocchi

14. Krok

Opäť zapneme na malý plameň a všetko spolu ešte na krátko povaríme a dobre premiešame

15. Krok

Na úplný záver primiešame ešte šťavu z polovice citróna a umytú čerstvú bazalku

16. Krok

Podávame v hlbokom tanieri, dozdobíme ešte čerstvými lístkami bazalky

Ingrediencie
750 g
zemiakov
1
žĺtok
150 g
hladkej múky
soľ
4 strúčiky
cesnaku
50 g
sušených paradajok v oleji
mleté čierne korenie
2 pl
krémového syru (Philadelphia/Mascarpone/Lučina)
šťavu z citróna
10
lístkov čerstvej bazalky