Gazdova šošovica

REKLAMA
  • 20Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • dl šošovica
  • 1.5 voda
  • 0.5 citrón
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • zemiaky
  • bravčová masť
  • sl slanina
  • tbl hladká múka
  • mletá paprika - sladká
  • soľ
REKLAMA

Postup

Umytú šošovicu si namočíme do teplej vody, nakrájame si slaninku na drobno. Do hrnca si dáme masť a keď je rozpustená pridáme slaninku a popražíme. Do zápeku pridáme 2 PL múky, papriku a soľ. Poriadne premiešame a pridáme šošovicu aj z vodou v ktorej bola namočená. Premiešame a pridáme pokrájané zemiaky. Necháme variť a miešame. Keď sú zemiaky uvarené pridáme smotanu na šľahanie. Necháme ešte zovrieť a máme hotovo. Video recept nájdete na instagrame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu