Francúzske zemiaky

FOTORECEPT Francúzske zemiaky

REKLAMA

Klasické francúzske zemiaky, na ktorých si rozhodne pochutíte. Kalorická minibomba, ktorú ideálne kombinovať so zdravšími raňajkami a večerou :)

  • 90Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 112 kg zemiaky Pridané do
  • 4 ks uvarené vajíčka Pridané do
  • 125 g klobása Pridané do
  • 400 g kyslá smotana Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Predvaríme si zemiaky v šupke. Nie úplne záleží, že koľko - odzrkadlí sa to na dobe pečenia. Ale odporúčame zhruba 30 min. na miernom ohni.

Francúzske zemiaky - krok prípravy 1
2. Krok

Pripravíme si ingrediencie. Nakrájame klobásku a uvaríme vajíčka - klasicky natvrdo (zhruba 8-10 minút).

Francúzske zemiaky - krok prípravy 2
3. Krok

Do jánskej misy naukladáme vrstvu zemiakov, polovicu klobásy, dve vajíčka a pokryjeme smotanou. Jánsku misu predtým potrieme maslom.

Francúzske zemiaky - krok prípravy 3
4. Krok

Opakujeme dvakrát a posypeme syrom. My dávame trochu syru aj medzi jednotlivými vrstvami. Taktiež pridávame drobné kusy masla (náhodne umiestnené).

Francúzske zemiaky - krok prípravy 4
5. Krok

Pečieme zhruba 80 minút na cca 205°C.

Francúzske zemiaky - krok prípravy 5
6. Krok

Dozdobíme pažítkou, pridáme zaváranú uhorku, cviklu alebo čokoľvek iné podľa chuti a sme pripravení podávať. Dobrú chuť prajeme, Tastelisťáci :)

Francúzske zemiaky - krok prípravy 6

Komentáre (1)

Terka 12. 1. 2022

toto doma musime vyskusat :) dik za recept, ukladam

Podobné recepty

Prekladané zemiaky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Prekladané zemiaky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapekané kuracie mäso s cuketou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Francúzske zemiaky s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Prekladané zemiaky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Prekladané zemiaky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapekané kuracie mäso s cuketou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Francúzske zemiaky s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravý cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image friendly_cooking

Francúzske zemiaky

Klasické francúzske zemiaky, na ktorých si rozhodne pochutíte. Kalorická minibomba, ktorú ideálne kombinovať so zdravšími raňajkami a večerou :)

90
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Predvaríme si zemiaky v šupke. Nie úplne záleží, že koľko - odzrkadlí sa to na dobe pečenia. Ale odporúčame zhruba 30 min. na miernom ohni.

2. Krok

Pripravíme si ingrediencie. Nakrájame klobásku a uvaríme vajíčka - klasicky natvrdo (zhruba 8-10 minút).

3. Krok

Do jánskej misy naukladáme vrstvu zemiakov, polovicu klobásy, dve vajíčka a pokryjeme smotanou. Jánsku misu predtým potrieme maslom.

4. Krok

Opakujeme dvakrát a posypeme syrom. My dávame trochu syru aj medzi jednotlivými vrstvami. Taktiež pridávame drobné kusy masla (náhodne umiestnené).

5. Krok

Pečieme zhruba 80 minút na cca 205°C.

6. Krok

Dozdobíme pažítkou, pridáme zaváranú uhorku, cviklu alebo čokoľvek iné podľa chuti a sme pripravení podávať. Dobrú chuť prajeme, Tastelisťáci :)

Ingrediencie
112 kg
zemiaky
4 ks
uvarené vajíčka
125 g
klobása
400 g
kyslá smotana
strúhaný syr
soľ
mleté čierne korenie
maslo