Francúzske zemiaky

FOTORECEPT Francúzske zemiaky

REKLAMA

Klasické francúzske zemiaky, na ktorých si rozhodne pochutíte. Kalorická minibomba, ktorú ideálne kombinovať so zdravšími raňajkami a večerou :)

  • 90Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 112 kg zemiaky Pridané do
  • 4 ks uvarené vajíčka Pridané do
  • 125 g klobása Pridané do
  • 400 g kyslá smotana Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Predvaríme si zemiaky v šupke. Nie úplne záleží, že koľko - odzrkadlí sa to na dobe pečenia. Ale odporúčame zhruba 30 min. na miernom ohni.

Francúzske zemiaky - krok prípravy 1
2. Krok

Pripravíme si ingrediencie. Nakrájame klobásku a uvaríme vajíčka - klasicky natvrdo (zhruba 8-10 minút).

Francúzske zemiaky - krok prípravy 2
3. Krok

Do jánskej misy naukladáme vrstvu zemiakov, polovicu klobásy, dve vajíčka a pokryjeme smotanou. Jánsku misu predtým potrieme maslom.

Francúzske zemiaky - krok prípravy 3
4. Krok

Opakujeme dvakrát a posypeme syrom. My dávame trochu syru aj medzi jednotlivými vrstvami. Taktiež pridávame drobné kusy masla (náhodne umiestnené).

Francúzske zemiaky - krok prípravy 4
5. Krok

Pečieme zhruba 80 minút na cca 205°C.

Francúzske zemiaky - krok prípravy 5
6. Krok

Dozdobíme pažítkou, pridáme zaváranú uhorku, cviklu alebo čokoľvek iné podľa chuti a sme pripravení podávať. Dobrú chuť prajeme, Tastelisťáci :)

Francúzske zemiaky - krok prípravy 6

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

toto doma musime vyskusat :) dik za recept, ukladam

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Francúzske zemiaky s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Prekladané zemiaky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Prekladané zemiaky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie krídelká v rúre so zemiakmi
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie krídelká v rúre so zemiakmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Francúzske zemiaky s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Prekladané zemiaky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Prekladané zemiaky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie krídelká v rúre so zemiakmi
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie krídelká v rúre so zemiakmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image friendly_cooking

Francúzske zemiaky

Klasické francúzske zemiaky, na ktorých si rozhodne pochutíte. Kalorická minibomba, ktorú ideálne kombinovať so zdravšími raňajkami a večerou :)

90
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Predvaríme si zemiaky v šupke. Nie úplne záleží, že koľko - odzrkadlí sa to na dobe pečenia. Ale odporúčame zhruba 30 min. na miernom ohni.

2. Krok

Pripravíme si ingrediencie. Nakrájame klobásku a uvaríme vajíčka - klasicky natvrdo (zhruba 8-10 minút).

3. Krok

Do jánskej misy naukladáme vrstvu zemiakov, polovicu klobásy, dve vajíčka a pokryjeme smotanou. Jánsku misu predtým potrieme maslom.

4. Krok

Opakujeme dvakrát a posypeme syrom. My dávame trochu syru aj medzi jednotlivými vrstvami. Taktiež pridávame drobné kusy masla (náhodne umiestnené).

5. Krok

Pečieme zhruba 80 minút na cca 205°C.

6. Krok

Dozdobíme pažítkou, pridáme zaváranú uhorku, cviklu alebo čokoľvek iné podľa chuti a sme pripravení podávať. Dobrú chuť prajeme, Tastelisťáci :)

Ingrediencie
112 kg
zemiaky
4 ks
uvarené vajíčka
125 g
klobása
400 g
kyslá smotana
strúhaný syr
soľ
mleté čierne korenie
maslo