REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qgVF-5oZs1QtbSGM6sfB/edce05f22314ddf8f4ba11ff87a222.jpeg)
Fazuľové žemličky bez múky
Pokiaľ si veľmi nepotrpíte na klasické pečivo, alebo držíte bezlepkovú či diabetickú diétu, tieto fazuľové hustičky si zamilujete. Sú plné bielkovín a chutia naozaj skvele. Príprava je jednoduchá a bez kysnutia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g uvarených bielych fazule
- 3 Lyžice psyllia
- 3 Lyžice ľanovej múky
- 1 Lyžice chia semienok
- 1⁄2 lyžičky kypriaceho prášku s vínnym kameňom
- 1 lyžička lahôdkového droždia
- mleté korenie
- 1 lyžička údené papriky
- na potretie rozpustené maslo
- na potretie rozpustené maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Fazuľu rozmixujeme dohladka, pridáme psyllium, ľanovú múku, chia semienka, kypriaci prášok, lahôdkové droždie, soľ, korenie a papriku.
2. Krok
Všetko dobre premiešame a necháme 10 minút oddýchnuť.
3. Krok
Potom cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti a vytvarujeme bochníky, ktoré položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Krok
Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 ° C asi 35 minút. Ešte horúce potrieme rozpusteným maslom.