:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yE7t4xzKVdwnM1PlH_iR/c6f9e66f3e0ef7ec4a4c8b7167c42f.jpeg)
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Domáci silvestrovský koláč
100 min
REKLAMA
100 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 7 vajec
- 7 pl cukru
- 5 pl kakaa
- 1 čl prášok do pečiva
Plnka1
- 500 g mascarpone
- 6 pl čučoriedkový džem
Plnka2
- 250 g jemného tvarohu
- vanilka
- 2 pl práškového cukru
- 200 ml šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Ako prvé si vyšľaháme bielka do tuha, pridáme cukor, po jednom postupne žĺtka a nakoniec preosejeme kakao spolu s práškom do pečiva a už len jemne vmiešame. Pečieme na 15 minút na 190 stupňov.
2. Krok
Plnku jedna spolu len vymiešame a natrieme na vychladenú piškótu.
3. Krok
Plnku dva tiež spolu všetko vymiešame na záver do nej pridáme vyšľahanú šľahačku a premiešame. Navrstvíme na koláč.
4. Krok
KOláčik necháme stuhnúť v chlade a môžeme už len nakrájať a dozdobiť podľa našej chuti.