REKLAMA
Domáce rožky

Domáce rožky

Dnes som piekla svoje druhé rožky v živote a vyšli na výbornú. Recept je naozaj veľmi jednoduchý a s cestom sa pracuje skvele.

REKLAMA
Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Ingrediencie

porcií
10
  • 500 g múka Pridané do
  • 250 ml voda Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do
  • 21 g droždie Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Do misy od robota som si dala preosiatu múku, soľ, maslo.

2. Krok

Do malej misky som si dala 50ml vlažnej vody, cukor, droždie a nechala som vzísť kvások. Nakoniec som do múky ešte pridala zvyšných 200ml vody, kvások a zapla som robota aby nám krásne premiesil cesto. Cesto som dala kysnúť na 30 minút s tým, ze som ho zakryla vlhkou utierkou. Cesto po vykysnutí rozdelíme na 10 častí, ktoré rukami premiesime a necháme 5 minút odpočinúť. Jedna časť mala 80g. Na nepomúčenej doske valčekom vytvarujeme trojuholník, ktorý zrolujeme.Rožky dáme na plech s papierom, prikryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť. Rúru si predhrejeme na 250°C. Na spodok rúry vložíme nádobu s teplou vodou, do stredu rozohriatej rúry vložíme rožky a hneď zavrieme dvierka, aby para neunikala. Pečieme asi 10 minút do zlatistej farby. Po upečení pofŕkame rožky vodou a dáme ich vychladnúť na mriežku.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4242 receptov

Mäsité jedlá

2036 receptov

Raňajky

1199 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3912 receptov

Dezert

3224 receptov