REKLAMA

Zdroj: pixabay

Domáce klobásy recept

Recept na výbornú domácu klobásu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
18
  • 2 kg mäso bravčové (rôzne) Pridané do
  • 600 g bôčik Pridané do
  • 20 g cesnak Pridané do
  • 50 g soľ Pridané do
  • 8 g korenie čierne mleté Pridané do
  • 4 g rasca celá Pridané do
  • 30 g Paprika sladká mletá Pridané do
  • 10 g kryštálový cukor Pridané do
  • črevá bravčové Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Mäso spolu s bôčikom si nakrájame na väčšie kúsky. Dáme si ho do nádoby, ktorú môžeme uzatvoriť. Pridáme korenie, papriku, soľ, kmín a prelisovaný cesnak. Premiešame, zatvoríme a necháme postáť do druhého dňa.

2. Krok

Na druhý deň mäso premiešame, ak vytiekla voda vylejeme ju. Teraz môžeme zmes pomlieť. Hrubosť mletia si zvolte podľa toho, či chcte aby bola mozaika v klobáse väčšia alebo menšia.

3. Krok

K pomletému mäsu pridáme cukor a dobre premiešamme, môžeme miešať aj 30 minút. Zmes znova necháme odležať, najlepšie do druhého dňa ale minimálne 3 hodiny.

4. Krok

Teraz už klobásovú zmes môžeme plniť do čriev. Čerstvé klobásy môžeme údiť alebo piecť aj takéto čerstvé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1410 receptov

Obed

4483 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov