REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LbMhq8aA3Iw5xWcihuKH/dc345aa3438978d09f5737633adf58.jpeg)
Zdroj: pixabay
Domáce klobásy recept
90 min
3
Recept na výbornú domácu klobásu.
90 min
3
Ingrediencie
porcií
18
- 2 kg mäso bravčové (rôzne)
- 600 g bôčik
- 20 g cesnak
- 50 g soľ
- 8 g korenie čierne mleté
- 4 g rasca celá
- 30 g Paprika sladká mletá
- 10 g kryštálový cukor
- črevá bravčové

REKLAMA
Postup
1. Krok
Mäso spolu s bôčikom si nakrájame na väčšie kúsky. Dáme si ho do nádoby, ktorú môžeme uzatvoriť. Pridáme korenie, papriku, soľ, kmín a prelisovaný cesnak. Premiešame, zatvoríme a necháme postáť do druhého dňa.
2. Krok
Na druhý deň mäso premiešame, ak vytiekla voda vylejeme ju. Teraz môžeme zmes pomlieť. Hrubosť mletia si zvolte podľa toho, či chcte aby bola mozaika v klobáse väčšia alebo menšia.
3. Krok
K pomletému mäsu pridáme cukor a dobre premiešamme, môžeme miešať aj 30 minút. Zmes znova necháme odležať, najlepšie do druhého dňa ale minimálne 3 hodiny.
4. Krok
Teraz už klobásovú zmes môžeme plniť do čriev. Čerstvé klobásy môžeme údiť alebo piecť aj takéto čerstvé.