REKLAMA

Zdroj: teoyeekhai for Adobe Stock

Domáca mrkvová kaša

Táto mrkvová kaša je absolútne pohodové jedlo a jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré rada robím znova a znova. Je nielen zdravé a chutné, ale aj neuveriteľne rýchle a jednoduché na prípravu - ideálne na každý deň v týždni!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg mrkiev Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 2 veľké Cibuľa Pridané do
  • 100 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 100 g slanina Pridané do
  • 1 PL maslo Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Nasekaná jarná cibuľka Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Mrkvu a zemiaky najprv dôkladne umyte a potom ich ošúpte. Odporúčam použiť dobrú škrabku, pretože to výrazne uľahčí prácu. Potom nakrájajte mrkvu a zemiaky na malé kocky.

2. Krok

Potom nakrájajte cibuľu na kocky a spolu so slaninou ju smažte na veľkej panvici, kým nie je priesvitná a slanina chrumkavá. Zbožňujem vôňu smažiacej sa slaniny a cibule - naplní kuchyňu takou útulnou atmosférou!

3. Krok

Teraz do panvice pridajte mrkvu a zemiaky a pridajte zeleninový vývar. Dusíme na miernom ohni približne 20 minút. Z času na čas skontrolujte, či sú mäkké. Ja mám rád mrkvu a zemiaky trochu al dente, ale môžete ich variť tak mäkké, ako chcete.

4. Krok

Keď sú mrkva a zemiaky uvarené, opatrne ich v panvici roztlačte škrabkou na zemiaky. Dávajte pozor, aby ste všetko nerozmačkali na kašu - v kaši by mali zostať kúsky.

5. Krok

Mrkvovú zmes osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Maslo dodá šťavu a čerstvá jarná cibuľka peknú farbu a lahodnú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov