REKLAMA

Zdroj: teoyeekhai for Adobe Stock

Domáca mrkvová kaša

Táto mrkvová kaša je absolútne pohodové jedlo a jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré rada robím znova a znova. Je nielen zdravé a chutné, ale aj neuveriteľne rýchle a jednoduché na prípravu - ideálne na každý deň v týždni!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg mrkiev Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 2 veľké Cibuľa Pridané do
  • 100 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 100 g slanina Pridané do
  • 1 PL maslo Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Nasekaná jarná cibuľka Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Mrkvu a zemiaky najprv dôkladne umyte a potom ich ošúpte. Odporúčam použiť dobrú škrabku, pretože to výrazne uľahčí prácu. Potom nakrájajte mrkvu a zemiaky na malé kocky.

2. Krok

Potom nakrájajte cibuľu na kocky a spolu so slaninou ju smažte na veľkej panvici, kým nie je priesvitná a slanina chrumkavá. Zbožňujem vôňu smažiacej sa slaniny a cibule - naplní kuchyňu takou útulnou atmosférou!

3. Krok

Teraz do panvice pridajte mrkvu a zemiaky a pridajte zeleninový vývar. Dusíme na miernom ohni približne 20 minút. Z času na čas skontrolujte, či sú mäkké. Ja mám rád mrkvu a zemiaky trochu al dente, ale môžete ich variť tak mäkké, ako chcete.

4. Krok

Keď sú mrkva a zemiaky uvarené, opatrne ich v panvici roztlačte škrabkou na zemiaky. Dávajte pozor, aby ste všetko nerozmačkali na kašu - v kaši by mali zostať kúsky.

5. Krok

Mrkvovú zmes osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Maslo dodá šťavu a čerstvá jarná cibuľka peknú farbu a lahodnú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3630 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov