VIDEORECEPT Domáca baklažánová nátierka
Rýchla baklažánová nátierka na hrianky
- 25Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 2 baklažány
- 2 strúčiky cesnaku
- 1⁄4 zeleného chilli
- 1⁄2 citróna
- 3 lyžice tahini
- 2 lyžice olivového oleja
- 1⁄2 čl soli
- 10 g petržlenová vňať
Postup
Baklažány si popicháme nožom a dáme v celku piecť na 20 minút na 200°C do rúry.
Zdroj: Youtube
Do mixéra si dáme všetky zvyšné suroviny a pridáme vydlabané vnútro upečeného a mäkkého baklažánu.
Zdroj: Youtube
Všetko spolu poriadne zmixujeme na hustú kašu. Ak je treba, dochutíme korením alebo soľou. Podávame s upečenými hriankami, tortillami a pokvapkané olivovým olejom. Dobrú chuť.
Zdroj: Youtube
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Domáca baklažánová nátierka
Rýchla baklažánová nátierka na hrianky
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/luHF1ijWANf2SxFRsJpx/6d9b0fde6eda08196c3eb1b7bcb225.jpeg)
Baklažány si popicháme nožom a dáme v celku piecť na 20 minút na 200°C do rúry.
Do mixéra si dáme všetky zvyšné suroviny a pridáme vydlabané vnútro upečeného a mäkkého baklažánu.
Všetko spolu poriadne zmixujeme na hustú kašu. Ak je treba, dochutíme korením alebo soľou. Podávame s upečenými hriankami, tortillami a pokvapkané olivovým olejom. Dobrú chuť.