REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/luHF1ijWANf2SxFRsJpx/6d9b0fde6eda08196c3eb1b7bcb225.jpeg)
Domáca baklažánová nátierka
25 min
3
Rýchla baklažánová nátierka na hrianky
25 min
3
Ingrediencie
porcií
4
- 2 baklažány
- 2 strúčiky cesnak
- 1⁄4 zeleného chilli
- 1⁄2 citróna
- 3 lyžice tahini
- 2 lyžice olivového oleja
- 1⁄2 čl soľ
- 10 g petržlen

REKLAMA
Postup
1. Krok
Baklažány si popicháme nožom a dáme v celku piecť na 20 minút na 200°C do rúry.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/luHF1ijWANf2SxFRsJpx/24d69aa60bbbb51a711f8288d0d506.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do mixéra si dáme všetky zvyšné suroviny a pridáme vydlabané vnútro upečeného a mäkkého baklažánu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/luHF1ijWANf2SxFRsJpx/a790eed83e1057eeaa9fbacb880f75.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Všetko spolu poriadne zmixujeme na hustú kašu. Ak je treba, dochutíme korením alebo soľou. Podávame s upečenými hriankami, tortillami a pokvapkané olivovým olejom. Dobrú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/luHF1ijWANf2SxFRsJpx/fa12d9fef6c2004d9369c998ef01a0.jpeg)
Zdroj: Youtube
ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D