REKLAMA

Demikát - tradičná bryndzová polievka

Krémová bryndzová polievka, alebo iným názvom Demikát. Existuje viacero spôsobov na jeho prípravu. Recept na túto tradičnú rýchlu bryndzovú polievku musíte určite vyskúšať ! :)

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 pl bravčová masť Pridané do
  • 1 lyžička červená mletá paprika Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 6 stredných zemiakov Pridané do
  • 100 g bryndza Pridané do
  • 200 ml šľahačka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • majoránka Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Na masti si opražíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.

2. Krok

Spravíme paprikový základ pridaním mletej sladkej červenej papriky a hneď aj zalejeme vodou.

3. Krok

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.

4. Krok

Bryndzu si zmiešame so šľahačkou a vylejeme do hrnca. Necháme chvíľu povariť.

5. Krok

Na záver ochutíme polievku majoránkou a ak je potrebné aj dosolíme.

6. Krok

Ak preferujete krémové polievky, demikát rozmixujeme tyčovým mixérom.

7. Krok

Dobrú chuť.

Komentáre (1)

darka_vari_detom 6. 2. 2022

no toto som už dávno nerobila a neviem prečo, ked to máme radi, musím to v najbližšej dobe napraviť, vdaka za pripomenutie

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov