Demikát - tradičná bryndzová polievka

REKLAMA

Krémová bryndzová polievka, alebo iným názvom Demikát. Existuje viacero spôsobov na jeho prípravu. Recept na túto tradičnú rýchlu bryndzovú polievku musíte určite vyskúšať ! :)

  • 20Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 pl bravčová masť Pridané do
  • 1 lyžička červená mletá paprika Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 6 stredných zemiakov Pridané do
  • 100 g bryndza Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • majoránka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na masti si opražíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.

2. Krok

Spravíme paprikový základ pridaním mletej sladkej červenej papriky a hneď aj zalejeme vodou.

3. Krok

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.

4. Krok

Bryndzu si zmiešame so šľahačkou a vylejeme do hrnca. Necháme chvíľu povariť.

5. Krok

Na záver ochutíme polievku majoránkou a ak je potrebné aj dosolíme.

6. Krok

Ak preferujete krémové polievky, demikát rozmixujeme tyčovým mixérom.

7. Krok

Dobrú chuť.

Komentáre (1)

darka_vari_detom 6. 2. 2022

no toto som už dávno nerobila a neviem prečo, ked to máme radi, musím to v najbližšej dobe napraviť, vdaka za pripomenutie

Podobné recepty

Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa
Lahodná šalátová polievka s vajcom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná šalátová polievka s vajcom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá krémová hubová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá krémová hubová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krupicové halušky do polievky
Recept od prémiového používateľa
Krémová kalerábová polievka s hráškom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špargľová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa
Lahodná šalátová polievka s vajcom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná šalátová polievka s vajcom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá krémová hubová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá krémová hubová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krupicové halušky do polievky
Recept od prémiového používateľa
Krémová kalerábová polievka s hráškom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špargľová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Demikát - tradičná bryndzová polievka

Krémová bryndzová polievka, alebo iným názvom Demikát. Existuje viacero spôsobov na jeho prípravu. Recept na túto tradičnú rýchlu bryndzovú polievku musíte určite vyskúšať ! :)

20
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na masti si opražíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.

2. Krok

Spravíme paprikový základ pridaním mletej sladkej červenej papriky a hneď aj zalejeme vodou.

3. Krok

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.

4. Krok

Bryndzu si zmiešame so šľahačkou a vylejeme do hrnca. Necháme chvíľu povariť.

5. Krok

Na záver ochutíme polievku majoránkou a ak je potrebné aj dosolíme.

6. Krok

Ak preferujete krémové polievky, demikát rozmixujeme tyčovým mixérom.

7. Krok

Dobrú chuť.

Ingrediencie
2 pl
bravčová masť
1 lyžička
červená mletá paprika
1
cibuľa
6
stredných zemiakov
100 g
bryndza
200 ml
smotana na šľahanie
soľ
majoránka