Demikát - tradičná bryndzová polievka

REKLAMA

Krémová bryndzová polievka, alebo iným názvom Demikát. Existuje viacero spôsobov na jeho prípravu. Recept na túto tradičnú rýchlu bryndzovú polievku musíte určite vyskúšať ! :)

  • 20Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 pl bravčová masť Pridané do
  • 1 lyžička červená mletá paprika Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 6 stredných zemiakov Pridané do
  • 100 g bryndza Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • majoránka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na masti si opražíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.

2. Krok

Spravíme paprikový základ pridaním mletej sladkej červenej papriky a hneď aj zalejeme vodou.

3. Krok

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.

4. Krok

Bryndzu si zmiešame so šľahačkou a vylejeme do hrnca. Necháme chvíľu povariť.

5. Krok

Na záver ochutíme polievku majoránkou a ak je potrebné aj dosolíme.

6. Krok

Ak preferujete krémové polievky, demikát rozmixujeme tyčovým mixérom.

7. Krok

Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

no toto som už dávno nerobila a neviem prečo, ked to máme radi, musím to v najbližšej dobe napraviť, vdaka za pripomenutie

Podobné recepty

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná šalátová polievka s vajcom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia krémová zemiaková polievka
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia krémová zemiaková polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborná krémová cuketová polievka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Výborná krémová cuketová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová polievka s balkánskym syrom a pažítkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná šalátová polievka s vajcom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia krémová zemiaková polievka
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia krémová zemiaková polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborná krémová cuketová polievka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Výborná krémová cuketová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová polievka s balkánskym syrom a pažítkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Adri1017

Demikát - tradičná bryndzová polievka

Krémová bryndzová polievka, alebo iným názvom Demikát. Existuje viacero spôsobov na jeho prípravu. Recept na túto tradičnú rýchlu bryndzovú polievku musíte určite vyskúšať ! :)

20
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na masti si opražíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.

2. Krok

Spravíme paprikový základ pridaním mletej sladkej červenej papriky a hneď aj zalejeme vodou.

3. Krok

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.

4. Krok

Bryndzu si zmiešame so šľahačkou a vylejeme do hrnca. Necháme chvíľu povariť.

5. Krok

Na záver ochutíme polievku majoránkou a ak je potrebné aj dosolíme.

6. Krok

Ak preferujete krémové polievky, demikát rozmixujeme tyčovým mixérom.

7. Krok

Dobrú chuť.

Ingrediencie
2 pl
bravčová masť
1 lyžička
červená mletá paprika
1
cibuľa
6
stredných zemiakov
100 g
bryndza
200 ml
smotana na šľahanie
soľ
majoránka