:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q6xnY6aSYEz-cFf5rhVB/0b7a21a06688405e084e1dd4947571.jpeg)
Cuketové halušky s bryndzou
Ak chceš jedlo odľahčiť, môžeš časť bryndze nahradiť ricottou alebo cottage syrom – halušky budú jemnejšie, ale stále chutné.
Ingrediencie
- 2 stredné cukety cca 500g
- 250 g polohrubej múky môžeš časť nahradiť celozrnnou alebo špaldovou
- soľ podľa chuti
- 250 g kvalitnej bryndze
- 100 g kyslej smotany
- 100 g slaniny alebo údenej slaninky na posyp
- alebo pažítka kôpor na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Cuketu nastrúhaj na jemno, mierne posoľ a nechaj cca 10 minút „potiť“. Potom ju dôkladne vyžmýkaj od prebytočnej vody.
Do cukety pridaj vajce, múku a premiešaj. Cesto by malo byť hustejšie, aby sa z neho dali hádzať halušky – ak je príliš riedke, pridaj ešte múku.
V hrnci priveď do varu osolenú vodu. Pomocou haluškára alebo lyžice hádž cesto do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, var ich ešte 2–3 minúty a potom sceď.
Bryndzu rozmiešaj s kyslou smotanou do hladka. Scezené halušky premiešaj s bryndzovou zmesou, aby sa obalili.
Na panvici opraž kocky slaninky do chrumkava. Podávaj halušky posypané slaninkou a čerstvou pažítkou alebo kôprom.