REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/O82XaH5qT1IrMhX5vVGX/d7380c0a931dff0eb7564f3e5db273.jpeg)
Zdroj: Canva
Čučoriedkový koláč so snehom
95 min
Výborný čučoriedkový koláč so snehom, ktorý si zamilujete
95 min
Ingrediencie
porcií
6
- 320 g múka hladká
- 250 g maslo
- 4 ks vajce
- 250 g cukor
- 2 čl droždie sušené
- 4 pl mlieko
- Štipka soľ
- čučoriedka

REKLAMA
Postup
1. Krok
Z vlažného mlieka, trochu cukru a sušeného droždia pripravíme kvások. Múku, maslo, 4 žĺtky, kvások a štipku soli zamiesime na cesto. Vznikne nám polotuhé cesto, pokiaľ treba, pridáme ešte trošku múky.
2. Krok
Cesto rukami rovnomerne pozatláčame na plech, vystlaný papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste kysnúť cca 90 minút.
3. Krok
Na cesto vysypeme čučoriedky a dáme piecť na 200 stupňov (teplovzdušne) cca 30 minút.
4. Krok
Z vychladených bielkov, štipky soli a 250 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Nanesieme na celý koláč a dáme ešte piecť na približne 15 minút, kým bielková pena nebude dozlatista. Hotový koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.