Čokoládový mousse z kokosovej smotany
Môj obľúbený spôsob, ako využiť predbytočnú kokosovú smotanu.
- 25Minút
- 1Počet porcií
Ingrediencie
- 4 pl kokosovej smotany
- 2 čl kakaa
- 1 čl medu
- 1⁄2 čl vanilkového extraktu
- 1 pl Vlašských orechov
- 1 pl čokoládových kúskov
Postup
Kokosovú smotanu môžeme okrem kúpenia hotovej kokosovej smotany získať aj z kokosového mlieka, ktoré umiestnime cez noc do chladničky. Tučná smotanová časť sa oddelí od vodovej časti a vypláva na povrch.
Kokosovú smotanu dáme do väčšej misy a začneme ju šľahať ručným sľahačom ako klasickú smotanu, avšak na nízkom stupni. Pridáme kakao, med a vanilkový extrakt a pomaličky zvyšujeme otáčky na vyššie. Šľaháme dlhšie, aby sme do smotany dostali dostatok vzduchu a získali ľahkú mousse textúru.
Hotový mousse premiestnime do servírovacej misky, ozdobíme nasekanými vlašskými orechami a kúskami čokolády a ihneď podávame.
Komentáre (1)
Zdieľaj recept s ostatnými
Podobné recepty
Podobné recepty
Top kategórie
Čokoládový mousse z kokosovej smotany
Môj obľúbený spôsob, ako využiť predbytočnú kokosovú smotanu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/uacLs-yt4TIHTe_YUGI7/241e6db622f5e1472f4bec851bf5a9.jpeg)
Kokosovú smotanu môžeme okrem kúpenia hotovej kokosovej smotany získať aj z kokosového mlieka, ktoré umiestnime cez noc do chladničky. Tučná smotanová časť sa oddelí od vodovej časti a vypláva na povrch.
Kokosovú smotanu dáme do väčšej misy a začneme ju šľahať ručným sľahačom ako klasickú smotanu, avšak na nízkom stupni. Pridáme kakao, med a vanilkový extrakt a pomaličky zvyšujeme otáčky na vyššie. Šľaháme dlhšie, aby sme do smotany dostali dostatok vzduchu a získali ľahkú mousse textúru.
Hotový mousse premiestnime do servírovacej misky, ozdobíme nasekanými vlašskými orechami a kúskami čokolády a ihneď podávame.
tento luuuubim