Čokoládový koláč

REKLAMA
  • 70Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 250 čokoláda
  • pc vajce
  • tbl mlieko
  • 170 kryštálový cukor
  • 125 hladká múka
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a vymastíme okrúhlu formu na koláč.

2. Krok

Čokoládu nalámeme na kusy a v parnom kúpeli ju roztopíme. Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne zašľaháme vajcia. Múku pridáme k vychladnutej roztopenej čokoláde, pridáme mlieko a poriadne vymiešame do hladka. Obe zmesi spojíme a vylejeme do tortovej formy. Dáme piecť na 50 minút a priebežne kontrolujeme zapichnutím drevenej špajdle do stredu koláčika. Po upečení necháme úplne vychladnúť a vrch ozdobíme práškovým cukrom alebo šľahačkou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5
4 months ago

dobrú chuť :)

4 months ago

Len sa do toho zahryznut....Ukladam