:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LMSAmZ9o5wsv8bGKCoM8/e202704d73722363080b5f0b1beb05.png)
Zdroj: AtlasStudio for Getty Images
Čokoládové fondue
Tento recept na čokoládové fondue je jedným z mojich najobľúbenejších dezertov na špeciálne príležitosti alebo príjemné večery. Nemal by chýbať na žiadnom romantickom stole. Pripravila som ho nespočetne veľakrát pre rodinu a priateľov a vždy som získala nadšené recenzie. Kombinácia rozpustenej čokolády a čerstvého ovocia je jednoducho neprekonateľná a príprava je prekvapivo jednoduchá.
Ingrediencie
- 200 g Horká čokoláda
- 100 ml Krém
- 2 PL Rum alebo kirsch (voliteľné)
- Rôzne druhy ovocia na výber (napr. jahody, banány, ananás, hrozno, jablká)
- Rôzne sušienky a vafle, marshmallow
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu čokoládového fondue najprv umyte a osušte ovocie a nakrájajte ho na kúsky. Pri výbere ovocia sa fantázii medze nekladú. Osobne sa mi k čokoláde veľmi hodia jahody a banány, ale môžete samozrejme použiť čokoľvek, čo máte radi.
Čokoládu nakrájajte na menšie kúsky. Odporúčam použiť horkú čokoládu namiesto mliečnej, pretože má intenzívnejšiu chuť a fondue nebude príliš sladké.
Smotanu zohrejte v hrnci na fondue, ale nepriveďte ju do varu. Potom pridajte čokoládu a za stáleho miešania ju rozpustite. Teraz je ten správny čas na pridanie alkoholu, ak chcete. Rum alebo kirsch dokonale doplní čokoládovú chuť, ale je samozrejme dobrovoľný.
Keď sa čokoláda úplne rozpustí a má hladkú konzistenciu, položte fondue na čajník. Teraz si každý môže na vidličku fondue napichnúť svoje obľúbené kúsky ovocia alebo sušienok a ponoriť ich do čokoládovej pochúťky. Zabavte sa na večierku s čokoládovým fondue!














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JCDGd8R7DgSEqFAHzy_s/2e8a8b05f84ac129957fff4845b641.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cWJPFybVXHxH3nfyyTFX/8f17d92638cf07f278e87daf54ed2f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/asjdg9nalai_qkeqpKRJ/786c4dece9cda999d41ef30a609ca9.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ov6hf9VGo13TxthIU18E/236e1abd8d70c58f11aa81059eed80.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/njlIsG_5Nmp9-QxYdOug/bbdf4e000c3935d93cc2b7a40c9553.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4dvm1WZ5He6TnGBYon6g/6238111cd8fe382ab24316b2bd7e90.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ps6eHo4E9rsi6Thhbag3/4b66056adb73d2ec8369ba8398f628.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 