![Cisársky trhanec Cisársky trhanec](https://eu.tastescdn.net/thumbor/3lDa26YG9WlzbiKYuaVO0fT_tb0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Fh3loyFKlvS-pkV9znbv/fb963cdad077993f043500c5d7255b.jpeg)
Zdroj: FB - Recepty vaše a starej matere
Cisársky trhanec
Chutná sladká pochúťka pripravovaná na spôsob palaciniek, ale rozdiel je v tom, že sa trhá.
Ingrediencie
- 160 g polohrubá múka
- 2 ks vanilkový cukor
- štipka soli
- 2 ks vajce
- 300 ml mlieko
- hrozienka
- rumová esencia (podľa chuti)
- citrónová kôra (podľa chuti)
- 4 pl práškový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na začiatok oddelíme žĺtka od bielok. K bielku pridáme štipku soli, 2PL práškového cukru a vyšľaháme tuhý sneh.
K žĺtkom pridáme vanilkový cukor, 2 PL práškového cukru, múku, hrozienka, mlieko a podľa chuti ešte buď rumovú arómu a citrónovú kôru. Všetko spolu vymiešame a vznikne cesto. Na záver pridáme k cestu vyšľahaný sneh.
Trhanec pripravujeme buď v panvici alebo ohňovzdornej mise. Na panvici rozohrejeme maslo a nalejeme cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 210°C zhruba 9 minút. Potom cesto v panvici otočíme a pečieme približne ďalšie 3 minúty.
Upečené cesto pomocou dvoch vidličiek roztrháme na malé kúsky. Posypeme kryštálovým cukrom a necháme skaramelizovať v rúre alebo na sporáku. Hotový trhanec môžeme posypať ešte práškovým cukrom.