VIDEORECEPT Činske rezance s kuracím mäsom
Rýchle smažené čínske rezance hotové za pár minút
- 25Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
omáčka
- 11⁄2 pl ryžového octu
- 21⁄2 pl sójovej omáčky
- 2 pl ustricovej omáčky
- 1 čl praženého sezamového oleja
- 2 čl kukuričného škrobu
Rezance
- 340 g vykostené kuracie stehná bez kože
- 3 pl rastlinného oleja
- 2 jarná cibuľka
- 1 mrkva
- 2 stonky stopkatého zeleru
- 31⁄2 šálky na tenké plátky nakrájanej kapusty napa
- 7 strúčikovv cesnaku
- 1 šálka fazuľových klíčkov
- 400 g rezancov chow mein/resty fry
- 2 pl vody
- zelená cibuľka na ozdobu
Postup
Zdroj: Youtube
Do misky si zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, ustricovú omáčku, sezamový olej a všetko metličkou zmiešame. Nasypeme škrob a opäť premiešame.
Zdroj: YouTube
Veľkú wok panvicu si rozohrejeme, pridáme rastlinný olej a necháme poriadne zohriať. Olej vylejeme vedľa do misky a jemne panvicu utrieme papierovou vreckovkou. Panvica ostáva mastná od oleja a pripravená na varenie.
Zdroj: YouTube
Medzitým si dáme uvariť rezance do osolenej vody len na dve minúty, precedíme a opláchneme studenou vodou.
Zdroj: YouTube
Na panvicu si dáme nový rastlinný olej, zohrejeme a prodáme na kúsky nakrájané očistené mäso. Miešame pár minút kým sa mäso nestiahne a jemne nezačne chytať zlatý odtieň.
Zdroj: YouTube
Zeleninu si očistíme a nakrájame. Cesnak nasekáme nadrobno, zeler taktiež na malé kúsky. Mrkvu si nastrúhame na dlhé pásiky a kapustu na jemné prúžky. Jarnú cibuľku na centimetrové kúsky.
Zdroj: YouTube
Mäso odložíme bokom a do tej istej panvice pridávame zeleninu. Jarnú cibuľku, cesnak, trošku oleja - stále miešame.
Zdroj: YouTube
Ďalej postupne zeler, mrkvu, kapustu a dve minúty premiešavame.
Zdroj: YouTube
K zelenine pridáme mäso a všetko spolu premiešavame a opekáme.
Zdroj: YouTube
Ku koncu pridáme aj fazuľové klíčky.
Zdroj: YouTube
Teraz môžeme prodať rezance a trošku vody. Snažíme sa premiešať rezance aby sa od seba oddelili a všetky suroviny sa prepojili. Môžeme ochutiť ešte čerstvým nasekaným cesnakom, sójovou omáčkou alebo chilli.
Zdroj: YouTube
Na ozdobu pridáme čerstvú zelenú cibuľku. Dobrú chuť
Zdroj: YouTube
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Činske rezance s kuracím mäsom
Rýchle smažené čínske rezance hotové za pár minút
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/9fafbad95a416977343158419c4f0f.jpeg)
Do misky si zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, ustricovú omáčku, sezamový olej a všetko metličkou zmiešame. Nasypeme škrob a opäť premiešame.
Veľkú wok panvicu si rozohrejeme, pridáme rastlinný olej a necháme poriadne zohriať. Olej vylejeme vedľa do misky a jemne panvicu utrieme papierovou vreckovkou. Panvica ostáva mastná od oleja a pripravená na varenie.
Medzitým si dáme uvariť rezance do osolenej vody len na dve minúty, precedíme a opláchneme studenou vodou.
Na panvicu si dáme nový rastlinný olej, zohrejeme a prodáme na kúsky nakrájané očistené mäso. Miešame pár minút kým sa mäso nestiahne a jemne nezačne chytať zlatý odtieň.
Zeleninu si očistíme a nakrájame. Cesnak nasekáme nadrobno, zeler taktiež na malé kúsky. Mrkvu si nastrúhame na dlhé pásiky a kapustu na jemné prúžky. Jarnú cibuľku na centimetrové kúsky.
Mäso odložíme bokom a do tej istej panvice pridávame zeleninu. Jarnú cibuľku, cesnak, trošku oleja - stále miešame.
Ďalej postupne zeler, mrkvu, kapustu a dve minúty premiešavame.
K zelenine pridáme mäso a všetko spolu premiešavame a opekáme.
Ku koncu pridáme aj fazuľové klíčky.
Teraz môžeme prodať rezance a trošku vody. Snažíme sa premiešať rezance aby sa od seba oddelili a všetky suroviny sa prepojili. Môžeme ochutiť ešte čerstvým nasekaným cesnakom, sójovou omáčkou alebo chilli.
Na ozdobu pridáme čerstvú zelenú cibuľku. Dobrú chuť