Chrumkavý tenučký börek (Sigara börek / böreği)

VIDEORECEPT Chrumkavý tenučký börek (Sigara börek / böreği)

REKLAMA

Najjednoduchší börek, ktorý máte hotový za pár minút! Svoj názov dostal podľa svojho tvaru, ktorý sa podobá na cigaru. Fantasticky chutný, vysmážaný tenučký börek, ktorého plnky sa dajú podľa chuti obmieňať :-)

  • 20Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 350 g Yufka Filo cesto Pridané do
  • 150 g syr kravský v slanom náleve (turecký syr) Pridané do
  • 150 g syr (na strúhanie) Pridané do
  • 1 zväzok vňať cibuľková Pridané do
  • soľ Pridané do

Na potretie

  • 12 dl mlieko Pridané do
  • 12 dl voda Pridané do

Na vysmážanie

  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Na tento börek použijeme Yufku, alebo vami dostupné filo cesto. Ja som použila na trojuholníky pokrájanú Yufku, ktorá je určená na Sigara börek. Ak viete kúpiť len okrúhle cesto, tak ho jednoducho pokrájajte na trojuholníky.

2. Krok

Na plnku si zmiešame nastrúhaný syr, pomrvený turecký syr a pokrájanú cibuľkovú vňať. Ak je syr málo slaný, tak treba trocha aj osoliť. Na potretie cesta pred zavinutím si pripravíme mlieko a vodu. Cesto od toho trochu zvlhne a bude sa dať aj pekne zavinúť.

3. Krok

Nakrájané cesto (trojuholníky) natrieme pomocou štetca poriadne mliekom, dáme plnku, 2 boky zahneme dovnútra a skrútime na tenko ako cigaru. Pre lepšiu predstavu si pozrite moje video.

4. Krok

Börek vysmážame v dostatočnom množstve oleja do zlatista. Po upečení vykladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.

5. Krok

Börek sa výborne hodí k polievkam, ale aj ako slané pohostenie k čaju, alebo ku káve. Tak či onak, börek chutí fantasticky a skúšku určite neoľutujete! Prajem dobrú chuť!

Chrumkavý tenučký börek (Sigara börek / böreği) - krok prípravy 5
6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Chrumkavý tenučký börek (Sigara börek / böreği) - krok prípravy 6

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Vyzerá fakt lákavo.

Podobné recepty

Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchle čínske jarné závitky
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Omeleta v tortile
Recept od prémiového používateľa
Špenátové wafle so strateným vajíčkom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové wafle so strateným vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchle čínske jarné závitky
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Omeleta v tortile
Recept od prémiového používateľa
Špenátové wafle so strateným vajíčkom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové wafle so strateným vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Cesminaz

Chrumkavý tenučký börek (Sigara börek / böreği)

Najjednoduchší börek, ktorý máte hotový za pár minút! Svoj názov dostal podľa svojho tvaru, ktorý sa podobá na cigaru. Fantasticky chutný, vysmážaný tenučký börek, ktorého plnky sa dajú podľa chuti obmieňať :-)

20
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na tento börek použijeme Yufku, alebo vami dostupné filo cesto. Ja som použila na trojuholníky pokrájanú Yufku, ktorá je určená na Sigara börek. Ak viete kúpiť len okrúhle cesto, tak ho jednoducho pokrájajte na trojuholníky.

2. Krok

Na plnku si zmiešame nastrúhaný syr, pomrvený turecký syr a pokrájanú cibuľkovú vňať. Ak je syr málo slaný, tak treba trocha aj osoliť. Na potretie cesta pred zavinutím si pripravíme mlieko a vodu. Cesto od toho trochu zvlhne a bude sa dať aj pekne zavinúť.

3. Krok

Nakrájané cesto (trojuholníky) natrieme pomocou štetca poriadne mliekom, dáme plnku, 2 boky zahneme dovnútra a skrútime na tenko ako cigaru. Pre lepšiu predstavu si pozrite moje video.

4. Krok

Börek vysmážame v dostatočnom množstve oleja do zlatista. Po upečení vykladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.

5. Krok

Börek sa výborne hodí k polievkam, ale aj ako slané pohostenie k čaju, alebo ku káve. Tak či onak, börek chutí fantasticky a skúšku určite neoľutujete! Prajem dobrú chuť!

6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
Suroviny
350 g
Yufka Filo cesto
150 g
syr kravský v slanom náleve (turecký syr)
150 g
syr (na strúhanie)
1 zväzok
vňať cibuľková
soľ
Na potretie
12 dl
mlieko
12 dl
voda
Na vysmážanie
olej