REKLAMA

Chrumkavé pečené zemiaky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 12 kl mlete c ierne korenie Pridané do
  • 1 kl rasca drvená alebo celá Pridané do
  • 1 kl údená paprika Pridané do
  • 1 kl sušený cesnak al strúčiky čerstvý Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • petržlenová vňať nemusí byť Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Zemiaky môžeme a nemusíme ošúpať. Pokrájame ich menšie kúsky. TIP: ak máme podlhovasté zemiaky urobíme hrubšie hranolčeky, guľaté zas pokrájame na väčšie kocky.

2. Krok

Pokrájané zemiaky zalejeme studenou vodou a necháme postáť približne 30 minút. Voda ich zbaví škrobu na povrchu, a tak budú chrumkavejšie. TIP: kúpeľ bude ešte účinnejší ak zemiaky a vodu schladíme zopár kockami ľadu.

3. Krok

Následne zemiaky dobre osušíme, nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, rascu, papriku, olej a všetko spolu premiešame priamo na plechu. TIP: ak pridávame čerstvý cesnak, pridáme celé strúčiky aj so šupkou. Tá ochráni cesnak pred spálením a neskôr ho môžeme na zemiaky roztlačiť.

4. Krok

Zemiaky vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme ich zhruba 30 až 40 minút v závislosti od veľkosti, na ktorú sme ich pokrájali. Zhruba v strede pečenia ich poprehŕňame, aby chytili krásnu farbu zo všetkých strán.

5. Krok

Pečené zemiaky pred podávaním môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou. Najradšej ich máme samotné a acidofilným mliekom, ale výborne sa hodia aj ako príloha k mäsu a omáčke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4931 receptov

Lacné jedlá

1540 receptov

Mäsité jedlá

2276 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Dezert

3815 receptov

Večera

4649 receptov

Raňajky

1525 receptov