REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Chrumkavé pečené lepkavé čínske kuracie krídelká

Tieto sladké a slané kuracie krídelká sú neodolateľne chutné a obohatené o chute čínskej kuchyne. Zvonka sú chrumkavé, ale vnútri šťavnaté. Tieto krídla sú ideálne ako doplnok k jedlu alebo samostatná desiata, nesklamú vás!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 3 lbs kuracie krídelká Pridané do
  • 14 pohár sójovej omáčky Pridané do
  • 14 pohár Suché sherry alebo čínske ryžové víno (voliteľné) Pridané do
  • 14 pohár hnedý cukor Pridané do
  • 2 pl omáčka hoisin Pridané do
  • 2 pl Mletý cesnak Pridané do
  • 2 pl Mletý zázvor Pridané do
  • 1 polievková lyžica sezamový olej Pridané do
  • 2 pl kukuričný škrob Pridané do
  • Sezamové semienka na ozdobu Pridané do
  • Nasekaná zelená cibuľka na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Kuracie krídla dôkladne očistite a osušte.

2. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte sójovú omáčku, suché sherry alebo čínske ryžové víno, hnedý cukor, omáčku hoisin, mletý cesnak, mletý zázvor a sezamový olej. Dobre premiešajte, kým sa cukor nerozpustí.

3. Krok

Do omáčky pridajte kuracie krídla a miešajte, kým sa krídla úplne neobalia. Misku prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň hodinu.

4. Krok

Rúru predhrejte na 200 °C a plech na pečenie vyložte alobalom.

5. Krok

Krídla poukladajte na plech a pečte 20-25 minút alebo kým nie sú prepečené a chrumkavé.

6. Krok

Kým sú krídla v rúre, odoberte zvyšnú marinádu, nalejte ju do hrnca a priveďte do varu.

7. Krok

V malom množstve vody rozpustite kukuričný škrob a pridajte ho do hrnca. Neustále miešajte, kým omáčka nezhustne.

8. Krok

Po upečení krídla vyberte z rúry a hojne ich potrite zahustenou omáčkou.

9. Krok

Ozdobte sezamovými semienkami a nasekanou zelenou cibuľkou a podávajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov