Cheesecake Mango

FOTORECEPT Cheesecake Mango

REKLAMA

🥭 Osviežujúci a ľahký dezert či sladké raňajky. Presne taký je tento cheesecake, ktorý si môžeš dopriať počas horúcich letných dní. 🥭

  • 50Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny

  • 500 tvaroh polotučný
  • 200 kyslá smotana
  • tbl cukor / med / sladidlo
  • pc vajec
  • tbl hladká múka / hladká špaldová múka
  • 150 sušienky lotus / maslové sušienky
  • 60 maslo
  • vanilkový cukor

Mangové coulis

  • 250 mango čerstvé / mrazené
  • 200 ml voda
  • tsp Zlatý klas
  • podľa chuti cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

🥭 Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.

Cheesecake Mango - krok prípravy 1
2. Krok

🥭 Sušienky si rozdrvíme a prilejeme k ním rozpustené maslo.

Cheesecake Mango - krok prípravy 2
3. Krok

🥭 Sušienkový základ si natlačíme na dno formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 10 minút.

Cheesecake Mango - krok prípravy 3
4. Krok

🥭 Vo väčšej mise si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu a dve vajíčka.

Cheesecake Mango - krok prípravy 4
5. Krok

🥭 Pridáme cukor, vanilkový cukor a opäť premiešame. Ak chceme koláčik v zdravšej forme, cukor vieme nahradiť medom alebo iným sladidlom. Cukor/ med pridávate podľa chuti už či chcete viac alebo menej sladký koláčik. Pridáme múku a opäť premiešame.

Cheesecake Mango - krok prípravy 5
6. Krok

🥭 Pripravený tvarohový krém si vylejeme na vychladený sušienkový základ. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov 30-45min. Cheesecake po dopečení bude v strede trasľavý. Je to v poriadku pretože koláčik necháme stuhnúť v chlade.

Cheesecake Mango - krok prípravy 6
7. Krok

🥭 Keď sa nám koláčik pečie, pripravíme si mangové coulis. Mango si nakrájame na menšie kúsky.

Cheesecake Mango - krok prípravy 7
8. Krok

🥭Do hrnca/hlbokej panvice si pridáme vodu, nakrájané mango a cukor prípadne med. Chvíľku povaríme.

Cheesecake Mango - krok prípravy 8
9. Krok

🥭 Cukor sa nám rozpustil a mango zmäklo. Zmes si prelejeme buď do mixéra alebo tyčovým mixérom rozmixujeme zmes tak, aby sme tam nemali kúsky manga. Ja som volila smoothie mixér pretože je to rýchlejšie.

Cheesecake Mango - krok prípravy 9
10. Krok

🥭 Po rozmixovaní si zmes opäť prelejeme do hrnca/ panvice a na malom ohni privedieme do varu. Ak chceme coulis sladšie pridáme cukor/med podľa chuti manga. Ja som dala cukru menej pretože mango som mala pekne dozreté a sladké. V menšej miske si zmiešame vodu so Zlatým klasom a za stáleho miešania vlejeme do mangového coulis. Necháme povariť a odstavíme z ohňa aby nám zmes vychladla.

Cheesecake Mango - krok prípravy 10
11. Krok

🥭 Po dopečení si necháme vychladnúť aj cheesecake. Vychladené coulis vylejeme na vychladený cheesecake a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.

12. Krok

🥭 Cheesecake máme vychladený, ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Pripravíme si kávičku a môžeme si odkrojiť z tohto sviežeho koláčika. Dobrú chuť! 😉

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
4 months ago

naozaj na zjedenie :))