Cestoviny so sušenými paradajkami
Rýchle a výborné cestoviny fusilli so sušenými paradajkami, strúhaným syrom a bazalkou.
Ingrediencie
Pesto Rosso
- 150 g sušené paradajky v oleji
 - 1⁄2 kl mleté čierne korenie
 - 25 g píniové oriešky
 - 1 ks strúčiky cesnaku
 - 15 ks čerstvá bazalka
 - 2 pl citrónová šťava
 - 40 g syr
 - 1⁄2 kl soľ
 
Cestoviny
- 250 g Fusilli cestoviny
 - 2 pl olivový olej
 - 1 ks strúčiky cesnaku
 - 6 ks cherry paradajky
 - 1 ks červená čili paprička
 - 8 pl Pesto Rosso
 - 3 pl voda z cestovín
 - 1⁄2 kl mleté čierne korenie
 
Na ozdobenie
- syr
 - čerstvá bazalka
 
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny fusilli uvaríme podľa návodu na obale a scedíme ich. Pohár vody z vývaru odložíme.
Do mixéra vložíme sušené paradajky a pridáme k ním na panvici opečené píniové oriešky.
Zdroj: Youtube
Syr postrúhame na strúhadle a pridáme do mixéra.
Zdroj: Youtube
Nakoniec pridáme do mixéra ešt čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak, olej a bazalku. Všetko spolu zmixujeme na jemnú kašu.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom pretlačený strúčik cesnaku. Po chvíli pridáme cherry paradajky a pesto rosso. Všetko spolu poriadne premiešame a priliejeme vodu z cestovín.
Zdroj: Youtube
K omáčke primiešame uvarené cestoviny, ktoré posypeme čiernym korením. Pridať môžeme aj nakrájané červené chilli papričky.
Zdroj: Youtube
Cestoviny fusilli so sušenými paradajkami servírujeme s nastrúhaným syrom a čerstvými bazalkovými listami.