REKLAMA

Zdroj: Unsplash - Eaters Collective

Cestoviny s omáčkou funghi podľa talianskeho receptu

REKLAMA
Veľký hlad, no málu času? Rýchle cestoviny na rôzne spôsoby sú hotové do polhodiny

Recept nájdeš v tomto článku

Veľký hlad, no málu času? Rýchle cestoviny na rôzne spôsoby sú hotové do polhodiny

Ingrediencie

porcií
4

Na cestoviny:

  • 400 g Cestoviny Pridané do
  • 1 polievková lyžica Olivového oleja Pridané do
  • soľ Pridané do

Na omáčku Funghi:

  • 250 g čerstvých húb Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 polievková lyžica Olivového oleja Pridané do
  • 1 hrnček Bieleho vína Pridané do
  • 1 hrnček Smotany na varenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • Korenie Pridané do
  • parmezán Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu na cestoviny. Keď voda vrie, pridajte olivový olej a cestoviny uvarte podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.

2. Krok

Kým sa cestoviny varia, pripravte omáčku. Umyte a nakrájajte huby spolu s cesnakom. Na panvici rozohrejte olivový olej a na stredne silnom ohni ďalej orestujte huby s cesnakom.

3. Krok

Keď huby zhnednú, pridajte biele víno. Varte na miernom ohni, kým sa víno úplne neodparí.

4. Krok

Pridajte smotanu na varenie, soľ a korenie a varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne. Nezabudnite omáčku z času na čas premiešať, aby sa neprilepila na panvicu.

5. Krok

Keď sú cestoviny hotové, dobre ich sceďte a pridajte do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby cestoviny nasiakli omáčkou.

6. Krok

Keď je všetko pripravené, môžete začať podávať cestoviny s horúcou omáčkou funghi a trochou strúhaného parmezánu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov