:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3lM1rhPSEBRp7MVaCvf6/d9ca00d611ff58b558976c0634028175.jpeg)
Cestovinový šalát
Milujem tento fantastický cestovinový šalát. Dá sa urobiť na milión spôsobov a vždy chutí skvele, či s halloumi, balkánskym syrom alebo grilovaným mäskom.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g cestoviny farfalle
- 1 kus halloumi
- 1 pack balkánsky syr
- grécke čierne olivy
- cherry paradajky
- sušené paradajky
- rukola
- cuketa
Zálievka na šalát
- šťava z citróna/ limetky
- mleté čierne korenie
- čerstvé byliny
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny si dáme variť do vriacej vody. Ja som použila polovicu balíka. Zatiaľ si pripravíme zvyšné suroviny. Umyté paradajky a polovicu cukety si nakrájame na veľkosť sústa. Olivy krájame na polovicu a sušené paradajky na drobné kúsky. Rukolu si prepláchneme a poriadne scedíme vodu. Nakrájanú cuketu si krátko opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3lM1rhPSEBRp7MVaCvf6/8b2192f9177a82b42456f166ccffa2a9.jpeg)
Keď sú farfalle uvarené al dente, scedíme ich a pripravíme do servírovacej misy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3lM1rhPSEBRp7MVaCvf6/f9452dda50755913e821ffd40de5f492.jpeg)
Pridáme nakrájanú zeleninu. Na zohriatu panvicu dáme trošku olivového oleja a z oboch strán opečieme halloumi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3lM1rhPSEBRp7MVaCvf6/c0074268c5fdd77c6a932dd36509ca7c.jpeg)
Cestovinový šalát so zeleninou premiešame a pridáme opečené haloumi. Ja som pridala ešte aj balkánsky syr, nakrájaný na kocky, ale výber je na vás podľa chuti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3lM1rhPSEBRp7MVaCvf6/79c642a3c173bab1a9cde8970e04bbd1.jpeg)
Zálievku si pripravíme zmiešaním šťavy z polovice limety alebo citróna, štipky čierneho korenia, lyžice olivového oleja (ja som použila olej, v ktorom boli namarinované sušené paradajky) a k tomu hrsť čerstvých byliniek. Skombinovala som petržlenovú vňať, medovku a tymian.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3lM1rhPSEBRp7MVaCvf6/3a931cc7f72a161d4de76c6a619e1d9c.jpeg)
Šalát zalejeme zálievkou, premiešame a môžeme vychutnávať :-)