REKLAMA
   
Čerešňová bublanina s mandľovou posýpkou
Najlepšia čerešňová bublanina akú ste kedy jedli 😍😁🍒
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
20
 Suroviny
- 6 vajec L ká
 - 280 g polohrubej múky
 - 280 g kryštálového cukru
 - 1 kypriaci prášok
 - Štipka soli
 - 100 ml olej
 - 100 ml vody
 - Štipka pravej vanilky
 - veľa čerešní
 
Mandľová posýpka
- 100 g mletých mandlí
 - 2 Lyžice hladkej múky
 - 50 g cukru
 - 50 g masla
 - štipku mletého muškátového orieška
 - Štipka pravej vanilky
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 20 min.
1. Krok 
  Na veľký plech.
2. Krok 
  Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny a postupne prilievame vodu s olejom a múku s kypriacim práškom a s vanilkou.
3. Krok 
  K žĺtkovej zmesi zľahka primiešame bielka. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Čerešne odkôstkujeme a naukláme na cesto.
4. Krok 
  Mandľová posýpka: maslo izbovej teploty vymiešame s mletými mandľami, s múkou, cukrom, vanilkou a s muškátovým orieškom a posypeme našu bublaninu.
5. Krok 
  Pečieme na 200 stupňov do zlatista.
6. Krok 
  Dobrú chuť🍒