:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/s8N_nSP9v4QTYqZ3M9Cy/4a3b8019d3b3a067059a09f642bcf6.jpeg)
Zdroj: Canva
Brokolica na pare
10 min
REKLAMA
Brokolica je najzdravšia, keď ju pripravíme na pare. Brokolica je výborná do šalátov, ale aj ako príloha k mäsu, syru alebo do polievok.
10 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks brokolica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Najdôležitejšie je vybrať čerstvú, pekne zelenú brokolicu, ktorá má uzavreté kvietky bez náznakov plesne alebo mokvania. Taktiež ak je brokolica žltozelená, znamená to, že je stará.
2. Krok
Brokolicu umyjeme a nakrájame na ružičky. Varíme ju krátko v parnom hrnci - maximálne 10 minút.