Brioška

Brioška

Keď som tento recept videla u pani Mirky van Gils Slavíkovej, vedela som, že mi nepotrvá dlho a budem ju piecť doma aj ja. Jednoduchý recept na briošku, ktorú zvládne úplne každý si rozhodne zamilujete.

  • 100Minút
  • 10Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 10
  • Infinity ml mlieko
  • Infinity hladká múka
  • Infinity kryštálový cukor
  • Infinity ks vajce
  • Infinity soľ
  • Infinity maslo
  • Infinity ks žĺtok na potretie

Postup

1. Krok

Do vlažného mlieka nasypeme droždie.

2. Krok

V mise zmiešame múku, cukor, soľ a premiešame.

3. Krok

Ku mlieku s droždím pridáme vajce, rozšľaháme a pridáme k sypkým ingredienciám a vypracujeme cesto (najlepšie v robote s hákovým nadstavcom).

4. Krok

Keď je cesto hladké a jednotné, pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo (NIE rozpustené!) a necháme robota ešte chvíľu pracovať, kým sa cesto poriadne nepremieša.

5. Krok

Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť dovtedy, kým zdvojnásobí svoj objem.

6. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvoríme valčeky a upletieme z nich cop.

7. Krok

Briošku vložíme do podlhovastej formy na chlebík a ešte necháme podkysnúť.

8. Krok

Nakysnutú briošku opatrne potrieme vyšľahaným žĺtkom a pečieme najprv na 190°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme 15-20 minút, podľa veľkosti briošky.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
22 days ago

vyskúšala som a naozaj výborné ...

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie