Brioška

REKLAMA

Keď som tento recept videla u pani Mirky van Gils Slavíkovej, vedela som, že mi nepotrvá dlho a budem ju piecť doma aj ja. Jednoduchý recept na briošku, ktorú zvládne úplne každý si rozhodne zamilujete.

  • 100Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 60 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 8 g soľ Pridané do
  • 70 g maslo Pridané do
  • 1 ks žĺtok na potretie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do vlažného mlieka nasypeme droždie.

2. Krok

V mise zmiešame múku, cukor, soľ a premiešame.

3. Krok

Ku mlieku s droždím pridáme vajce, rozšľaháme a pridáme k sypkým ingredienciám a vypracujeme cesto (najlepšie v robote s hákovým nadstavcom).

4. Krok

Keď je cesto hladké a jednotné, pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo (NIE rozpustené!) a necháme robota ešte chvíľu pracovať, kým sa cesto poriadne nepremieša.

5. Krok

Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť dovtedy, kým zdvojnásobí svoj objem.

6. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvoríme valčeky a upletieme z nich cop.

7. Krok

Briošku vložíme do podlhovastej formy na chlebík a ešte necháme podkysnúť.

8. Krok

Nakysnutú briošku opatrne potrieme vyšľahaným žĺtkom a pečieme najprv na 190°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme 15-20 minút, podľa veľkosti briošky.

Komentáre (1)

Galina 22. 5. 2021

vyskúšala som a naozaj výborné ...

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Muffiny pre detičky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Mrkvovo-banánový chleba
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Mrkvovo-banánový chleba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové brownie
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cuketové brownie

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Čoko Mango Mugcake
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Čoko Mango Mugcake

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Recept od prémiového používateľa
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Muffiny pre detičky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Mrkvovo-banánový chleba
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Mrkvovo-banánový chleba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové brownie
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cuketové brownie

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Čoko Mango Mugcake
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Čoko Mango Mugcake

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Recept od prémiového používateľa
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image foodbytinka

Brioška

Keď som tento recept videla u pani Mirky van Gils Slavíkovej, vedela som, že mi nepotrvá dlho a budem ju piecť doma aj ja. Jednoduchý recept na briošku, ktorú zvládne úplne každý si rozhodne zamilujete.

100
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do vlažného mlieka nasypeme droždie.

2. Krok

V mise zmiešame múku, cukor, soľ a premiešame.

3. Krok

Ku mlieku s droždím pridáme vajce, rozšľaháme a pridáme k sypkým ingredienciám a vypracujeme cesto (najlepšie v robote s hákovým nadstavcom).

4. Krok

Keď je cesto hladké a jednotné, pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo (NIE rozpustené!) a necháme robota ešte chvíľu pracovať, kým sa cesto poriadne nepremieša.

5. Krok

Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť dovtedy, kým zdvojnásobí svoj objem.

6. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvoríme valčeky a upletieme z nich cop.

7. Krok

Briošku vložíme do podlhovastej formy na chlebík a ešte necháme podkysnúť.

8. Krok

Nakysnutú briošku opatrne potrieme vyšľahaným žĺtkom a pečieme najprv na 190°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme 15-20 minút, podľa veľkosti briošky.

Ingrediencie
250 ml
mlieko
500 g
hladká múka
60 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
8 g
soľ
70 g
maslo
1 ks
žĺtok na potretie