REKLAMA

Brioška

Keď som tento recept videla u pani Mirky van Gils Slavíkovej, vedela som, že mi nepotrvá dlho a budem ju piecť doma aj ja. Jednoduchý recept na briošku, ktorú zvládne úplne každý si rozhodne zamilujete.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 500 g múka Pridané do
  • 60 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 8 g soľ Pridané do
  • 70 g maslo Pridané do
  • 1 kus žĺtok na potretie Pridané do
  • droždie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Do vlažného mlieka nasypeme droždie.

2. Krok

V mise zmiešame múku, cukor, soľ a premiešame.

3. Krok

Ku mlieku s droždím pridáme vajce, rozšľaháme a pridáme k sypkým ingredienciám a vypracujeme cesto (najlepšie v robote s hákovým nadstavcom).

4. Krok

Keď je cesto hladké a jednotné, pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo (NIE rozpustené!) a necháme robota ešte chvíľu pracovať, kým sa cesto poriadne nepremieša.

5. Krok

Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť dovtedy, kým zdvojnásobí svoj objem.

6. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, z ktorých vytvoríme valčeky a upletieme z nich cop.

7. Krok

Briošku vložíme do podlhovastej formy na chlebík a ešte necháme podkysnúť.

8. Krok

Nakysnutú briošku opatrne potrieme vyšľahaným žĺtkom a pečieme najprv na 190°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme 15-20 minút, podľa veľkosti briošky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3630 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov