REKLAMA

Zdroj: morisfoto from Getty Images

Bravčové mäso na grile

Pikantné a šťavnaté bravčové mäso pripravené na grile, ideálne na letné grilovanie s priateľmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčové kotelety Pridané do
  • 150 ml sójová omáčka Pridané do
  • 2 klinčeky cesnak Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá červená paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička morská soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Bravčové mäso opláchnite a osušte. V miske zmiešajte sójovú omáčku, pretlačený cesnak, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a morskú soľ do homogénnej marinády.

2. Krok

Mäso dôkladne natrite marinádou a nechajte ho v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

3. Krok

Pred grilovaním nechajte mäso dostatočne zohriať na izbovú teplotu. Gril predhrejte na strednú teplotu.

4. Krok

Mäso grilujte priamo na rošte grilu zhruba 7-10 minút z každej strany.

5. Krok

Následne mäso vyberte z grilu a nechajte ho oddýchnuť pár minút pred podávaním. Podávajte s obľúbenými prílohami a šalátom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4603 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Raňajky

1351 receptov

Mascarpone

329 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4307 receptov