REKLAMA

Zdroj: Mykola Lunov from Canva

Bravčová panenka Wellington

Bravčová panenka Wellington je elegantný pokrm, ktorý dokáže oslniť aj tých najnáročnejších stravníkov. Táto verzia klasického receptu Wellington nahrádza hovädzí filet za bravčovú panenku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné suroviny

  • 1 ks bravčová panenka Pridané do
  • 500 g huba Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do

Nástroje

  • 500 g lístkové cesto Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200°C. Bravčovú panenku posypte soľou a korením z oboch strán.

2. Krok

Na panvici na oleji opečte panenku zo všetkých strán dozlatova. Potom ju vyberte a nechajte odpočívať.

3. Krok

Medzitým na rovnakej panvici opražte nasekanú cibuľu, cesnak a huby. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

4. Krok

Vyvaľkajte lístkové cesto a zabaľte doň bravčovú panenku.

5. Krok

Potrite cesto rozšľahaným vajcom a pečte ho približne 25 minút, alebo pokým cesto nie je zlatisté.

6. Krok

Pred podávaním nechajte Wellington odpočívať 10 minút. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov