REKLAMA

Zdroj: NoirChocolate from Getty Images

Bezlepková maková torta

Recept na výbornú bezlepkovú makovú tortu s mascarpone.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto:

  • 320 g makovej masy Pridané do
  • 120 g sladkého kondenzovaného mlieka Pridané do
  • 6 kus vaječných bielkov Pridané do
  • 250 g práškový cukor Pridané do
  • 220 g mandľová múka Pridané do
  • 80 g masla Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 1 kl kypriaceho prášku Pridané do

Plnka:

  • 1500 g mascarpone Pridané do
  • 100 g tvaroh jemný Pridané do
  • 25 g trstinového cukru Pridané do
  • 12 kus citrónová šťava Pridané do
  • džem Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bielka vychladnite na izbovú teplotu a potom ich vyšľahajte s pridaním štipky soli do tuhého snehu.

2. Krok

Do misy vložte maslo, práškový cukor, kondenzované mlieko a makovú masu, a zmiešajte do hladka. Dôležité je, aby všetky ingrediencie boli rovnakej teploty.

3. Krok

Mandľovú múku zmiešajte s kypriacim práškom a potom ju pridávajte do zmesi s makom.

4. Krok

Na záver, jemne vmiešajte vaječné bielka do makovej zmesi.

5. Krok

Cesto vložte do tortovej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 40 minút, alebo kým vrch nie je pevne zlatohnedý.

6. Krok

Po upečení nechajte tortu vychladnúť a prerežte ju na polovicu.

7. Krok

Korpusy natrite džemom a mascarpone plnkou.

8. Krok

V miske zmiešame mascarpone s tvarohom, cukrom a citrónovou šťavou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov