REKLAMA

Zdroj: Canva

Bezlepková bábovka

Výborná bezlepková bábovka zo zlatého klasu. Bezlepková bábovka neobsahuje múku a chutí výborne na nerozoznanie od klasickej bábovky.

REKLAMA
Ako vyklopiť bábovku? Na praktický postup od babičiek sa dá vždy spoľahnúť

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vyklopiť bábovku? Na praktický postup od babičiek sa dá vždy spoľahnúť

Ingrediencie

porcií
12
  • 5 ks veľké vajcia Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
  • 200 g kryštálový cukor Pridané do
  • 3 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 3 pl kakao Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • strúhaný kokos Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv oddelíme bielky od žĺtok. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Dobrou radou je, keď začneme šľahať najprv čisté bielky a po chvíli pridáme polovicu cukru. Keď sa cukor roztopí pridáme druhú polovicu cukru.

2. Krok

Do bielok pridáme rozšľahané žĺtky a zľahka premiešame.

3. Krok

Potom prisypeme zlatý klas, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Tip: Ak chceme mať polovicu bábovky hnedú a polovicu bielu, rozdelíme cesto na 2 polovice a kakao pridáme len do jednej z nich.

4. Krok

Olej pridáme nakoniec.

5. Krok

Takto pripravené cesto na bezlepkovú bábovku vylejeme do vymastenej a kokosom vysypanej formy.

6. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180°C niekoľko minút. Potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ešte 45 minút. Môžeme vykonať test so špajdľou. Zapichneme ju do bábovky a ak je suchá, tak je bábovka upečená.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov