:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/z80nh4O2f84qcZfSdCll/06d10c9e9a68906d368dd4e70ff6599e.jpeg)
Bezkonkurenčne najlepší perník na svete
40 min
REKLAMA
Tento perník vydrží mäkučký a šťavnatý aj týždeň, ale verím tomu že nikomu nevydrží tak dlho keď ho ochutná. 😋
40 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 3 ks vajec
- 1 hrnček kokosový cukor
- 1 čl škorica
- 2 pl kakao
- 3 pl lekvár
- 2 hrnčeky špaldová múka
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1 bal kypriaci prášok
- 2 hrnčeky mlieko
- 0.8 hrnčeka olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.
2. Krok
Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu). Upečený koláčik potrieme podľa svojej chuti lekvárom a rozpustenou čokoládou.