Banana split tart s lieskovcami

REKLAMA

Fantastická nepečená dobrota

  • 30Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny

  • 250 maslové sušienky
  • 100 mleté pražené lieskovce
  • tbl práškový cukor
  • tbl holandské kakao
  • 125 maslo
  • 100 ml mlieko
  • pc banány

Ganache

  • 150 mliečna čokoláda
  • 200 tmavá čokoláda
  • 125 maslo
  • 250 ml sladká smotana
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do väčšej misky dáme mleté lieskovce, zomleté sušienky, práškový cukor, kakao a roztopené maslo. Dobre zmiešame a hmotou obložíme formu na tart (priemer 30 cm). Dáme do chladničky.

2. Krok

Všetky suroviny na ganache dáme do misky na platňu a za stáleho miešania necháme roztopiť. Chvíľu varíme, ale nesmie vrieť! Odstavíme, aby sa ganache trochu ochladil.

3. Krok

Medzitým z chladničky vyberieme tart a narežeme banány na kolieska. Poukladáme ich vedľa seba a teplým (nie horúcim) ganache opatrne zalejeme.

4. Krok

Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na pár hodín.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5
4 months ago

Mňam, vyzerá úúúžasne

4 months ago

Poznám tento recept a je výýýborny.Môj obľúbený.