REKLAMA

Zdroj: Pixabay: anialaurman

"Alsaský choucroute" - mäso s kyslou kapustou

Ako človek, ktorý prekročil nemecko-francúzske hranice, som si vo Francúzsku často pochutnával na choucroute. Potom som začal toto lahodné tradičné jedlo z Alsaska pripravovať doma pre svoju rodinu a priateľov, až kým som recept nezdokonalil. Nádherná zmes kyslej kapusty, pikantných chutí a výdatného bravčového mäsa je jednoducho neodolateľná.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg Kyslá kapusta, odkvapkaná Pridané do
  • 600 g bravčový bôčik Pridané do
  • 500 g Frankfurtské párky Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 bobkové listy Pridané do
  • 4 Klinčeky Pridané do
  • 1 ČL Semená rasce Pridané do
  • 500 ml slepačieho bujónu Pridané do
  • 250 ml Biele víno (Rizling rýnsky) Pridané do
  • 2 Tablespoon slnečnicový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Na prípravu receptu na alsaský choucrute musíte najprv nakrájať bravčový bôčik na plátky hrubé približne 2 cm. Cibuľu a strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame nadrobno. (Tip: Aby sa cibuľa ľahšie lúpala, nechajte ju predtým 15 minút v chladničke).

2. Krok

Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a bravčový bôčik na ňom opekajte, kým nezíska peknú zlatohnedú farbu. Je dôležité, aby bolo mäso dobre opečené, pretože tak získa veľkú chuť.

3. Krok

Teraz pridajte cibuľu a cesnak a krátko ich orestujte, kým nezmäknú.

4. Krok

Pridajte scedenú kyslú kapustu, bobkový list, klinčeky, rascu, biele víno a kurací vývar. Osolíme a okoreníme, ale so soľou opatrne, pretože kyslá kapusta je už osolená!

5. Krok

Prikryte a varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny. Počas tejto doby sa kyslá kapusta varí a absorbuje všetky chute.

6. Krok

Medzitým ošúpte zemiaky a uvarte ich v samostatnom hrnci, kým nie sú mäkké.

7. Krok

Po 1,5 hodine pridajte klobásy do hrnca s kyslou kapustou a varte ďalších 15 minút, kým sa neprehrejú.

8. Krok

Alsaský choucroute podávajte tak, že na taniere naaranžujete zemiaky a kyslú kapustu a ozdobíte ich klobásami a plátkami bravčového brucha. Vychutnajte si jedlo!

Podobné recepty

Výdatná domáca polievka z kyslej kapusty

Nie je nič lepšie ako teplá a chutná polievka z kyslej kapusty počas chladných zimných dní. Tento recept je tradičným rodinným receptom, ktorý som robila nespočetne veľakrát. Vždy má sýtu a uspokojivú chuť a je dokonca vegetariánsky. Posypaná trochou rasce je gurmánskym zážitkom!

Polievka z kapusty

Sýta a zdravotne prospešná polievka z kapusty. Ideálna pre chladné dni. Všetky ingrediencie sa jednoducho uvária do mäkka!

Pravá zabíjačková kapustnica

Výborná zabíjačková kapustnica. To, čo nestihnete zjesť, môžete zavariť do pohárov a mať tak po ruke kedykoľvek.

Bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakovou kašou

Je to tradičné, šťavnaté a bohaté nemecké jedlo, ktoré som robila už nespočetnekrát. Zbožňujem údenú chuť kasleru v kombinácii s kyslou kapustou a krémovou zemiakovou kašou. Tento recept sa hodí na výnimočné príležitosti a je tiež výborným utešeným jedlom na chladnejšie dni.

Kórejské rezance "Jajangmyeon" s bravčovým mäsom a fazuľovou pastou

Toto tradičné kórejské jedlo pripravujem veľmi rada. Jajangmyeon je výdatné a sýte jedlo plné chuti a pohodlia. Tento recept som sa naučila počas môjho pobytu v Južnej Kórei. Je naozaj zaujímavé vidieť, ako sa z jednoduchých ingrediencií dá vytvoriť jedlo plné hĺbky a charakteru. Objatie v miske, ak chcete.

Pečený bôčik s kapustou a knedľou

Perfektný tradičný slovenský pečený bôčik s kyslou kapustou a knedľou, ktorý pripravujeme zväčša počas sviatkov.

Klasické kapustové závitky plnené mletým mäsom

Tento recept na kapustové závitky ma naučila sesternica Hilda začiatkom deväťdesiatych rokov. V minulosti sa jej varenie neustále zlepšovalo a jej kapustové závitky sa stali legendárnymi. Toto tradičné jedlo som pripravovala nespočetnekrát. Podávať túto pochúťku je vždy mimoriadnym zážitkom. Domáce kapustové závitky sú chutné a sýte.

Domáce Stippgrütze - Vestfálske jedlo

Hoci príprava Stippgrütze zaberie trochu času, rozhodne stojí za námahu - tento rustikálny, pikantný pokrm je absolútnym tipom tradičnej vestfálskej kuchyne. Každá rodina má svoj vlastný recept a toto je ten môj, ktorý som teraz doma pripravila už mnohokrát.

Podobné recepty

Výdatná domáca polievka z kyslej kapusty

Nie je nič lepšie ako teplá a chutná polievka z kyslej kapusty počas chladných zimných dní. Tento recept je tradičným rodinným receptom, ktorý som robila nespočetne veľakrát. Vždy má sýtu a uspokojivú chuť a je dokonca vegetariánsky. Posypaná trochou rasce je gurmánskym zážitkom!

Polievka z kapusty

Sýta a zdravotne prospešná polievka z kapusty. Ideálna pre chladné dni. Všetky ingrediencie sa jednoducho uvária do mäkka!

Pravá zabíjačková kapustnica

Výborná zabíjačková kapustnica. To, čo nestihnete zjesť, môžete zavariť do pohárov a mať tak po ruke kedykoľvek.

Bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakovou kašou

Je to tradičné, šťavnaté a bohaté nemecké jedlo, ktoré som robila už nespočetnekrát. Zbožňujem údenú chuť kasleru v kombinácii s kyslou kapustou a krémovou zemiakovou kašou. Tento recept sa hodí na výnimočné príležitosti a je tiež výborným utešeným jedlom na chladnejšie dni.

Kórejské rezance "Jajangmyeon" s bravčovým mäsom a fazuľovou pastou

Toto tradičné kórejské jedlo pripravujem veľmi rada. Jajangmyeon je výdatné a sýte jedlo plné chuti a pohodlia. Tento recept som sa naučila počas môjho pobytu v Južnej Kórei. Je naozaj zaujímavé vidieť, ako sa z jednoduchých ingrediencií dá vytvoriť jedlo plné hĺbky a charakteru. Objatie v miske, ak chcete.

Pečený bôčik s kapustou a knedľou

Perfektný tradičný slovenský pečený bôčik s kyslou kapustou a knedľou, ktorý pripravujeme zväčša počas sviatkov.

Klasické kapustové závitky plnené mletým mäsom

Tento recept na kapustové závitky ma naučila sesternica Hilda začiatkom deväťdesiatych rokov. V minulosti sa jej varenie neustále zlepšovalo a jej kapustové závitky sa stali legendárnymi. Toto tradičné jedlo som pripravovala nespočetnekrát. Podávať túto pochúťku je vždy mimoriadnym zážitkom. Domáce kapustové závitky sú chutné a sýte.

Domáce Stippgrütze - Vestfálske jedlo

Hoci príprava Stippgrütze zaberie trochu času, rozhodne stojí za námahu - tento rustikálny, pikantný pokrm je absolútnym tipom tradičnej vestfálskej kuchyne. Každá rodina má svoj vlastný recept a toto je ten môj, ktorý som teraz doma pripravila už mnohokrát.

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

268 receptov

Obed

3969 receptov

Mäsité jedlá

1926 receptov

Dezert

2906 receptov

Raňajky

1033 receptov

Veľkonočné

223 receptov

Večera

3640 receptov

Cestoviny

446 receptov

Šaláty

325 receptov