REKLAMA

Zdroj: Pixabay: anialaurman

"Alsaský choucroute" - mäso s kyslou kapustou

Ako človek, ktorý prekročil nemecko-francúzske hranice, som si vo Francúzsku často pochutnával na choucroute. Potom som začal toto lahodné tradičné jedlo z Alsaska pripravovať doma pre svoju rodinu a priateľov, až kým som recept nezdokonalil. Nádherná zmes kyslej kapusty, pikantných chutí a výdatného bravčového mäsa je jednoducho neodolateľná.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg Kyslá kapusta, odkvapkaná Pridané do
  • 600 g bravčový bôčik Pridané do
  • 500 g Frankfurtské párky Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 bobkové listy Pridané do
  • 4 Klinčeky Pridané do
  • 1 ČL Semená rasce Pridané do
  • 500 ml slepačieho bujónu Pridané do
  • 250 ml Biele víno (Rizling rýnsky) Pridané do
  • 2 Tablespoon slnečnicový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Na prípravu receptu na alsaský choucrute musíte najprv nakrájať bravčový bôčik na plátky hrubé približne 2 cm. Cibuľu a strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame nadrobno. (Tip: Aby sa cibuľa ľahšie lúpala, nechajte ju predtým 15 minút v chladničke).

2. Krok

Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a bravčový bôčik na ňom opekajte, kým nezíska peknú zlatohnedú farbu. Je dôležité, aby bolo mäso dobre opečené, pretože tak získa veľkú chuť.

3. Krok

Teraz pridajte cibuľu a cesnak a krátko ich orestujte, kým nezmäknú.

4. Krok

Pridajte scedenú kyslú kapustu, bobkový list, klinčeky, rascu, biele víno a kurací vývar. Osolíme a okoreníme, ale so soľou opatrne, pretože kyslá kapusta je už osolená!

5. Krok

Prikryte a varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny. Počas tejto doby sa kyslá kapusta varí a absorbuje všetky chute.

6. Krok

Medzitým ošúpte zemiaky a uvarte ich v samostatnom hrnci, kým nie sú mäkké.

7. Krok

Po 1,5 hodine pridajte klobásy do hrnca s kyslou kapustou a varte ďalších 15 minút, kým sa neprehrejú.

8. Krok

Alsaský choucroute podávajte tak, že na taniere naaranžujete zemiaky a kyslú kapustu a ozdobíte ich klobásami a plátkami bravčového brucha. Vychutnajte si jedlo!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov