REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Ako si vyrobiť základnú čerstvú bylinkovú soľ

Bylinná soľ môže dodať vášmu vareniu vzrušujúci nádych. Tento recept je aromatický, všestranný a jednoduchý na prípravu. Na vytvorenie vlastnej zmesi bylinkovej soli môžete použiť rôzne bylinky, či už čerstvé zo záhrady alebo zakúpené v obchode. Táto bylinková soľ sa hodí takmer na všetko - na mäso, zeleninu, cestoviny, šalát, polievku a iné.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 112 pohár košér soľ Pridané do
  • 34 pohár čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián Pridané do
  • 1 čajová lyžička Citrónová kôra (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Očistite bylinky a nechajte ich vyschnúť. Uistite sa, že sú úplne suché, pretože akákoľvek vlhkosť môže ovplyvniť trvanlivosť vašej bylinkovej soli.

2. Krok

V kuchynskom robote zmiešajte kuchynskú soľ, čerstvé bylinky a citrónovú kôru (ak ju používate).

3. Krok

Pulzujte, kým sa bylinky nenasekajú nadrobno a dobre nepremiešajú so soľou.

4. Krok

Zmes rozložte na plech a nechajte ju schnúť na vzduchu približne 1-2 dni.

5. Krok

Po úplnom vysušení skladujte bylinkovú soľ vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4990 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Rýchle jedlá

4257 receptov

Droždie

548 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Večera

4707 receptov

Patizón

13 receptov

Slovenská

1072 receptov