REKLAMA
Žemľovka z celozrnného toastového chleba

Žemľovka z celozrnného toastového chleba

REKLAMA
Víkendový špeciál – Recepty na obed bez mäsa odľahčia a spestria jedálniček

Recept nájdeš v tomto článku

Víkendový špeciál – Recepty na obed bez mäsa odľahčia a spestria jedálniček

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 pl ghee Pridané do
  • 18 ks celozrnného toastového chleba Pridané do
  • 3 kus vajce Pridané do
  • 12 l mlieka Pridané do
  • 100 g vlašské orechy Pridané do
  • 500 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu Pridané do
  • 4 kus väčšie jablká Pridané do
  • mletú škoricu Pridané do
  • xylitol alebo iné sladidlo množstvo nepíšem závisí od toho akú sladkú žemľovku chcete Pridané do
  • 2 čl trstinovej múčky Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Formu na pečenie vymažeme maslom. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s mliekom, toasty postupne po jednom namáčame do mlieka so žĺtkom a ukladáme vedľa seba do formy (30x20).

Žemľovka z celozrnného toastového chleba - krok prípravy 1
2. Krok

Na toastový chlieb vrstvíme postrúhané jablká, tvaroh a všetko zasypeme cukrom a škoricou. Na koniec posypeme orechmi. Tento postup opakujeme ešte 2x s tým že na koniec pôjde na vrch toastový chlieb. Žemľovku vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 30 minút.

3. Krok

Kým sa žemľovka pečie, z bielkov a trstinovej múčky vyšľaháme tuhý sneh. Keď je žemľovka upečená, pridáme na vrch sneh z bielkov a dáme zapiecť ešte na 5 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4606 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Večera

4311 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Cestoviny

519 receptov