:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OEhiDv3CDs6KAa9mNzQq/8119a1cea82703c4d707ca1a8c5b41.jpeg)
Zdravý tanier s kuracím mäsom, pečenými zemiakmi, brokolicou a ryžou
Ideálne jedlo pre tých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a chutne.
Ingrediencie
Kuracie prsia
- 2 ks kuracích pŕs
- 1 pl olivového oleja
- 1 čl sladkej alebo údenej papriky
- 1 2 čl cesnakového prášku
- soľ
- podľa chuti čierne korenie
- šťava z 1 2 citróna voliteľne
Pečené zemiaky
- 300 g baby zemiakov
- 1 2 PL olivoveho oleja
- soľ čierne korenie
- Nasekaný čerstvý alebo sušený petržlen
Brokolica
- 200 g brokolica čerstvá alebo mrazená
- Soľ podla chuti
Ryža
- 120 g jazmínovej alebo dlhozrnnej ryže
- 240 ml vody
- štipka soli
- Nasekaný petržlen na ozdobu voliteľne
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia: 1. Prsia umy a osušte. 2. V miske zmiešaj olej, papriku, cesnak, soľ, korenie a citrónovú šťavu. 3. Kuracie mäso nalož do marinády aspoň na 15–30 minút. 4. Opeč na panvici alebo ugriluj na strednom ohni 6–8 minút z každej strany, kým nie je mäso prepečené a šťavnaté. Nakrájaj na plátky.
Pečené zemiaky: 1. Zemiaky dôkladne umy a prekroj na polovice. 2. Premiešaj ich s olejom, soľou, korením a daj na plech vystlaný papierom na pečenie. 3. Peč v rúre na 200 °C (horný/dolný ohrev) cca 25–30 minút dozlatista. Potom posyp petržlenom.
Brokolica: 1. Brokolicu rozdeľ na ružičky a var v osolenej vode alebo nad parou 5–6 minút, kým bude jemná, ale ešte chrumkavá. 2. Môžeš ju pokvapkať trochou olivového oleja.
Ryža: 1. Ryžu prepláchni, vlož do hrnca s vodou a soľou. 2. Priveď do varu, potom prikry pokrievkou a var na nízkom ohni 15 minút. 3. Po uvarení ju nechaj 5 minút odpočívať pod pokrievkou a následne premiešaj vidličkou.
Tipy: 1. Namiesto ryže môžeš použiť kuskus alebo quinou. 2. Brokolicu môžeš dochutiť kvapkou citrónovej šťavy alebo trochou parmezánu. 3. Tento tanier je ideálny aj ako meal prep na viac dní – jedlo sa dobre skladuje v chladničke.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ov6hf9VGo13TxthIU18E/236e1abd8d70c58f11aa81059eed80.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7KaNitMsLCCShgOgP2Ps/e68715ef75518b34804939e4e16eb5.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I8XXd_xfilTkFox2DZQJ/026ff5383324359b49095bb4058e3b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Aocqu50ZIvporOlsi-O/9a24565aafe0680382254e561e029d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FtxwMY1rilJsgIFDmK5v/a6a8da154f315810b85f0c0efa1f06bc.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 